Below Zero | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021


Below ZERO er et finansieringsforum for dokumentarfilm, og  finner sted under TIFF, 18.-21. januar.

Forumet gir utvalgte kandidater mulighet til å pitche sine prosjekter til internasjonale filmfond og tv-kanaler. European Documentary Network (EDN) velger ut prosjekter og modererer forumet.

Kravet til filmprosjektene er at de skal fokusere på liv og forhold nord for Polarsirkelen. Filmskapere fra hele verden er velkommen til å søke. Fra påmeldte prosjekter vil 10-12 bli valgt ut til forumet. Prosjekter med internasjonalt potensial blir prioritert.

Se full utlysningstekst på EDNs sider.

Fristen  for påmelding gikk ut 28. november 2011

Bakgrunn
Below ZERO ble arrangert for første gang i 2009. Forumet ble initiert av Nordnorsk Filmsenter, bl.a. på bakgrunn av et uttalt ønske fra flere aktører i den nordnorske filmbransjen om et finansieringsforum i landsdelen hvor man søkte å få sterke aktører på plass.

”Nordområdene” har også blitt et begrep de siste årene. Området har en egen dramaturgi hvor øst møter vest, hvor miljøforandringene er spesielt synlige, hvor naturressursene er rike, hvor flere befolkningsgrupper lever sammen og hvor tunge samfunnsaktører antakeligvis vil øke sin aktivitet fremover. Det er meget rimelig å anta at dette vil gi økt etterspørsel etter dokumentarfilm fra dette området, ikke bare i Norden men også i Europa.

Below ZERO arrangeres av EDN, Nordnorsk Filmsenter, Filmpool Nord og TIFF.