Program | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program

120 BPM / UK Trailer

120 BEATS PER MINUTE 2.jpg
120 BEATS PER MINUTE er en film som går rett inn i hjertet fordi den byr på ekte engasjement , dramatisk intensitet og fengslende karakterer. Historien er basert på sanne hendelser fra 90-tallet. AIDS-epidemien herjet, og myndighetene klarte ikke å løse problemet. Filmen følger fire unge menn og kvinner i deres kamp og aktivisme mot AIDS, men også i deres kjærlighetsliv og personlige bekjempelse av sykdommen.

Det som gjør 120 BEATS PER MINUTE enda mer spesiell er at regissør Robin Campillo selv var involvert i Act-up, den aktivistorganisasjonen filmen handler om.  Store deler av manuset er basert på egne minner, en autentisitet som er dyptgående gjennom hele filmen. Dette er en vakker og opplysende historie, samt en hyllest til 90-tallets aktivister som kjempet for å redde liv.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Lørdag 18. jan 17:30 Driv kino Legg til Kjøp billettKjøp billett
Søndag 19. jan 20:00 Hålogaland Teater Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
120 battements per minute
Regissør: 
Robin Campillo
Manus: 
Robin Campillo, Philippe Mangeot
Foto: 
Jeanne Lapoirie
Skuespillere: 
Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz
Spilletid: 
2 timer 24 min
År: 
2017
Land: 
Frankrike
Språk: 
Fransk
Produsent: 
Hugues Charbonneau, Marie-Ange Luciani
Kilde: 
Playtime Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Robin Campillo er en fransk regissør, manusforfatter og redaktør som ble født i Marokko i 1962. Hans siste film, 120 BEATS PER MINUTE, fikk prisen Grand Prix i Cannes-festivalen i 2017. Han er også medforfatter av filmanuset til THE CLASS (2008), som ble belønnet med en César-pris (French Academy Award).
A WALL IS A SCREEN_Fotograf_Bianca_Emilia_Fjellstad_TIFF_vol3_-13.jpg
Onsdag 15. januar kl 18:00
Oppmøtested: Stortorget
Gratis

A Wall is a Screen fra Hamburg, Tromsø internasjonale filmfestival og Tromsø kommune inviterer publikum til å oppleve både film og sentrum på en ny måte. I denne unike filmopplevelsen blir du tatt med til både kjente og ukjente steder, og vi lover både nye perspektiver på byen og god film.Arrangementer er en kuratert vandring med film i byrommet.

Tromsø kommune satser på kunst som en del av byutviklingen, og ønsker å gi både kunstnere og samtidskunsten plass til å påvirke byen. Kunstprosjektet har fokus på sjøfronten, og ønsker velkommen stedsspesifikke kunstprosjekter integrert i byrommene som bidrar til å gi nye perspektiver og nytt innhold til sjøfronten som sted. A Wall is a Screen vil snu oss publikummere mot vannet. Oppmøte på Stortorget. Bli med!

Kunst og byromsprosjektet langs sjøfronten er et samarbeid mellom Tromsø kommune, KORO (Kunst i offentlige rom) og raumlaborberlin.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 18:00 Other Venues Legg til Gratis
Originaltittel: 
A Wall is a Screen
Spilletid: 
1 time 30 min
År: 
2020
Aldersgrense : 
15

Adam, a film cinematographed by Virginie Surdej (SBC)

ADAM_PHOTOGRAMME_00179952.jpg
Den lokale bakeren Abla og hennes åtte år gamle datter får uventet besøk på døra hjemme i Casablanca. På trappa står den yngre Samia, tydelig sliten og gravid. Abla overvinner egen skepsis og slipper den fremmede inn. Vennskapet, som gradvis utvikler seg mellom de to, skal vise seg å bli en vei ut av deres egne eksistensielle krise, et møte som skal forandre livet til dem begge.

ADAM er en varm historie om to kvinners kamp for en bedre tilværelse, fortalt på subtilt vis av regissør Maryam Touzani. I bakgrunnen lurer utfordringene for de nye venninnene, der de begge sliter med sterke følelser av skam, sorg og lite oppløftende framtidsutsikter. Vennskapet de så tilfeldig fant, kan være døråpneren de begge trenger.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 09:00 Fokus 1 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 09:00 Fokus 1 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Søndag 19. jan 18:30 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Adam
Regissør: 
Maryam Touzani
Manus: 
Maryam Touzani
Foto: 
Virginie Surdej
Skuespillere: 
Lubna Azabal, Douae Belkhaouda, Nisrin Erradi
Spilletid: 
1 time 38 min
År: 
2019
Land: 
Marokko,
Frankrike og
Belgia
Språk: 
Arabic
Produsent: 
Nabil Ayouch
Kilde: 
Films Boutique
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Maryam Touzani (f. 1980) er en marokkansk regissør født i Tangier. Hun debuterte med kortfilmen WHEN THEY SLEPT i 2012, etterfulgt av den kritikerroste AYA GOES TO THE BEACH tre år senere. ADAM (2019) er hennes første spillefilm. Filmen hadde sin premiere på filmfestivalen i Cannes.

AGNES JOY trailer / Eng subtitles

AGNES_JOY_01_RED
Rannveig føler seg utbrent i alle deler av sitt kjedelige liv i en rolig forstad på Island. Hun føler seg fanget i en jobb hun hater og et kollapset ekteskap. På toppen av det hele er hun i konstant krangel med sin rebelske datter Agnes, og sliter med å akseptere at datteren er i ferd med å bli voksen og snart vil forlate redet. Når en ny nabo, Hreinn, banker på døren en dag fører det med seg enda større utfordringer for den allerede utsatte familien. Utfordringer som viser seg å være fullstendig utenfor deres egen kontroll.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 13:30 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 15:30 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 11:30 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 11:45 Fokus 3 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Agnes Joy
Regissør: 
Silja Hauksdóttir
Manus: 
Silja Hauksdóttir, Gagga Jonsdottir, Jóhanna Friðrika Sæmundsdóttir
Foto: 
Víðir Sigurðsson
Skuespillere: 
Katla M. Þorgeirsdóttir, Donna Cruz, Björn Hlynur Haraldsson, Þorsteinn Bachmann
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
2019
Land: 
Island
Språk: 
Icelandic
Produsent: 
Birgitta Björnsdóttir, Rannveig Jónsdóttir
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Silja Hauksdóttir (f. 1976) er en manuforfatter og regissør fra Reykjavik. Hun studerte filosofi ved Universitetet på Island og film ved filmskolen FAMU i Praha, Tsjekkia. Hun har jobbet med både film og TV over flere år.

Alice and the Mayor / Alice et le maire (2019) - Trailer (English Subs)

ALICE AND THE MAYOR.JPG
Borgermester Paul Théraneau er i en eksistensiell krise. Han, som brukte å få flere titalls ideer hver dag, er nå gått helt tom. Han ansetter filosofiutdannede Alice Heimann i et forsøk på å komme ut av tørken. Hun får i oppdrag å levere ideer på små lapper. Hva de går ut på er likegyldig – hun får full frihet. Smått forvirret går Alice i gang, og ideene får Paul til å blomstre til tross for at de er svært forskjellige fra hans egne meninger. Alice gjør kometkarriere på rådhuset, til alle andre ansattes store irritasjon. Plutselig åpner det seg en mulighet i presidentvalget. Vil de nye ideene gjøre utslaget?

ALICE AND THE MAYOR er en underfundig dramakomedie som ser med et skrått blikk på politikkens verden, omgitt av aktivister, PR-medarbeidere og ymse rådgivere. Filosofi og selve ideen om ideen blir gitt mye plass i de lange samtalene mellom den søkende politikeren og den ferske filosofen.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 10:30 Hålogaland Teater Legg til Kjøp billettKjøp billett
Torsdag 16. jan 17:30 Driv kino Legg til Kjøp billettKjøp billett
Søndag 19. jan 15:15 Kulturhuset Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Alice et le Maire
Regissør: 
Nicolas Pariser
Manus: 
Nicolas Pariser
Foto: 
Sébastien Buchmann
Skuespillere: 
Anaïs Demoustier, Fabrice Luchini, Nora Hamzawi, Léonie Simaga, Antoine Reinartz
Spilletid: 
1 time 46 min
År: 
2019
Land: 
Frankrike
Språk: 
Fransk
Produsent: 
Emmanuel Agneray
Kilde: 
BAC
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Nicolas Pariser (f. 1974) er en fransk regissør og manusforfatter fra Paris. Han startet karrieren som filmkritiker for bladet Sofa. I 2008 begynte han å lage kortfilmer, som han har vunnet en rekke priser for. ALICE AND THE MAYOR er hans andre spillefilm, og den vant Label Europa Cinemas i Cannes.

Alle må dø

ALL MUST DIE.jpg
Gina skal gifte seg og venninnene planlegger tidenes utdrikningslag på en nedlagt gård. Uten at hovedpersonen vet om det, skal hun delta i en horror-rebus som blant annet inkluderer ekskjærester, gåter og mørklagte driftsbygninger. Det synes imidlertid å være flere som vil være med på leken – noen med morderiske hensikter.

ALLE MÅ DØ er en norsk skrekkfilm i slasher-sjangeren, og er en vri på det klassiske «vennegjeng-blir-angrepet-av-gal-morder»-plottet som vi kjenner fra klassikere som HALLOWEEN, FREDAG DEN 13. eller våre egne FRITT VILT-filmer. Regissør Geir Greni har samlet et knippe av etablerte yngre kvinnelige skuespillere og lar publikum få tid til å bli kjent med relasjonene mellom karakterene før øksene kommer på bordet.

Den avsidesliggende gården – som tidligere var i eie av regissørens familie – utgjør skremmende kulisser for snikende ondskap, hvor hver vindskeive dør kan skjule en grusom hemmelighet.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 22:15 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Torsdag 16. jan 11:30 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Visningen er sent lørdag kveld
Søndag 19. jan 00:30 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Alle må dø
Regissør: 
Geir Greni
Manus: 
Geir Greni, Robert Næss
Foto: 
Torstein Nodland
Skuespillere: 
Viktoria Winge, Julia Schacht, Linni Meister, Tinashe Williamson
Spilletid: 
1 time 23 min
År: 
2019
Land: 
Norge
Språk: 
Norwegian
Produsent: 
Geir Greni
Kilde: 
Manymore FIlms AS
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Geir Greni (f. 1970) er en norsk filmregissør, produsent, skribent og forfatter som for tiden er bosatt i Sverige. Hans første langfilm var den egenfinansierte komedien UMEÅ4EVER i 2011, hvor han skapte oppsikt ved å tilby publikum som ikke likte filmen pengene tilbake. Greni debuterte også som kriminalforfatter i 2019 med romanen JEG SER DØD.
AG_6.jpg

Amazing Grace er Sydney Pollacks enestående dokumentarfilm om live-innspillingen av Aretha Franklins bestselgende gospel-plate med samme navn. Opptakene er gjort i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles i 1972. Den planlagte filmatiseringen ble aldri ferdigstilt – men nå, nesten 50 år senere, er det unike historiske materialet endelig tilgjengelig for publikum. Og for et materiale! Aretha Franklin leverer en skjellsettende konsert som formidler musikkens rå kraft. Å se den på kino-lerret er en stor opplevelse som vil bevege de mest forherdede.

På utekinoen vises filmen i to deler, i tråd med hvordan opptakene også er gjort over to forskjellige konserter. Del 1 vises torsdag 16. januar. Del 2 fredag 17. januar.

Dag Tid Sted Kalender Billetter
Torsdag 16. jan 17:00 Utekino Legg til Gratis
Originaltittel: 
Amazing Grace - Part 1
Regissør: 
Sydney Pollack og
Alan Elliott
Spilletid: 
50 min
År: 
2019
Land: 
USA
Språk: 
Engelsk
Kilde: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
AmazingGraceStills_1.468.3.jpg

Amazing Grace er Sydney Pollacks enestående dokumentarfilm om live-innspillingen av Aretha Franklins bestselgende gospel-plate med samme navn. Opptakene er gjort i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles i 1972. Den planlagte filmatiseringen ble aldri ferdigstilt – men nå, nesten 50 år senere, er det unike historiske materialet endelig tilgjengelig for publikum. Og for et materiale! Aretha Franklin leverer en skjellsettende konsert som formidler musikkens rå kraft. Å se den på kino-lerret er en stor opplevelse som vil bevege de mest forherdede.

På utekinoen vises filmen i to deler, i tråd med hvordan opptakene også er gjort over to forskjellige konserter. Del 1 vises torsdag 16. januar. Del 2 fredag 17. januar.

Dag Tid Sted Kalender Billetter
Fredag 17. jan 17:00 Utekino Legg til Gratis
Originaltittel: 
Amazing Grace - part 2
Regissør: 
Sydney Pollack og
Alan Elliott
Spilletid: 
38 min
År: 
2019
Land: 
USA
Språk: 
Engelsk
Aldersgrense : 
15
Director info: 

IDFA 2019 | Trailer | Angels on Diamond Street

ANGELS ON DIAMOND STREET.JPG
Det finnes aktivister som går ut i gatene og demonsterer (med rette) og protesterer mot autoriteter og myndigheter, mens andre aktivister tar daglig valg som gjør dem til hverdagshelter. Det siste er tilfelle for Barbara, som er et tidligere medlem av Black Panthers, Mamie, en munter kokk, og pastor Renee - tre karismatiske kvinner som driver suppekjøkkenet til Church of the Advocate i et fattig distrikt i Nord-Philadelphia.

Kvinnene deler hver dag ut et måltid til flere hundre mennesker. Fotograf Petr Lom (som TIFF-kjennere vil huske for sin BURMA STORYBOOK) bruker kamera til å fokusere på varmen og omsorgen de tre kvinnene gir til de som trenger det. I denne dokumentaren møter vi også en meksikansk mor og hennes fire barn som flytter inn i kirken for å søke beskyttelse etter at deres asylsøknad har blitt avvist. Dette er en film om tro, mot og medfølelse som garantert vil få deg til å både le og gråte.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 20:00 Hålogaland Teater Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 15:00 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 15:00 Driv kino Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Angels on Diamond Street
Regissør: 
Petr Lom
Manus: 
Corrine van Egeraat, Petr Lom
Foto: 
Petr Lom
Spilletid: 
1 time 28 min
År: 
2019
Land: 
Nederland og
Norge
Språk: 
Engelsk, Spanish
Produsent: 
Lomfilms, Corrine van Egeraat
Kilde: 
ZIN Documentarie
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Petr Lom, født 1968 i Praha, var tidligere en filosofiprofessor og er nå en uavhengig dokumentarregissør og redaktør. Filmene hans har bragt ham verden rundt fra Kirgisistan til Canada og Burma. Han har vunnet flere priser, inkludert juryprisen i Hong Kong for BACK TO THE SQUARE (2012).

Åpningskonferanse

Landskapet for film- og serieproduksjon endrer seg hurtig, og de store internasjonale aktørene blir mer og mer ruvende. Hvordan svarer vi på endringene? Mens landskapet raser forbi, virker det som norsk film har stått ved det samme veiskillet i mange år.

Under Åpningskonferansen til den 30. utgaven av TIFF, tegner vi opp kartet for veien videre! Hit kommer sentrale bransjeaktører med Kulturminister Trine Skei Grande i spissen.

LES HELE PROGRAMMET FOR KONFERANSEN HER.

Merk at Åpningskonferansen i år finner sted i Sparebankens festsal i Rødbanken. Her ligger også festivalresepsjonen hvor man kan hente sin akkreditering før oppstart. Det vil også være mulighet for bagasjeoppbevaring for de som kommer utenbys fra. Rødbanken ligger sentralt plassert, midt i Tromsø sentrum. Adresse: Storgata 65.

Adgang
Registreringen er nå stengt. Det er fortsatt mulig å møte opp i døra.
 

MÅLGRUPPE
Filmbransje

ARRANGØRER
Troms og Finnmark fylkeskommune
Rushprint
Tromsø International Film Festival

 

Sted: 
Festsalen i Rødbanken

Sider