What She Said: The Art of Pauline Kael | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

What She Said: The Art of Pauline Kael

WHAT SHE SAID: THE ART OF PAULINE KAEL (Trailer)

WHAT SHE SAID_PagliaWSS.jpg
Det er ikke lett å lage film om det skrevne ord, men regissør Rob Garver lykkes med nettopp dette i debuten WHAT SHE SAID: THE ART OF PAULINE KAEL. Denne dokumentaren handler om noe så usannsynlig, og kanskje umoderne, som en filmkritiker. Hvem trenger vel dem nå for tiden?

Og hvem husker dem i ettertid? Ganske mange, skal det vise seg, når det dreier seg om Pauline Kael (1919–2001) som skrev om film for The New Yorker. Hun er kanskje en av tidenes største filmkritikere, og var definitivt den mest berømte, og beryktede, under «New Hollywood»-perioden på 1970-tallet. Hun var en briljant kritiker og aldri redd for å ta stilling, enten for å hylle eller slakte filmene hun skrev om. Denne dokumentaren beskriver hennes liv, karriere, preferanser, fans og offer, men først og fremst skrivingen hennes – hva hun skrev om filmene. Det er kulturhistorie på sitt beste: smarte intervjuer med alle fra Quentin Tarantino til Camille Paglia, fantastiske filmklipp, sjeldent og rikholdig arkivmateriale samt en kontroversiell hovedperson.

Denne filmen er valgt ut av Kati Sinisalo, filmkritiker for den finske TV-kanalen YLE. Hun vil holde innledning foran visningen på Verdensteatret onsdag 15. januar kl 16:15.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Mandag 13. jan 13:15 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Onsdag 15. jan 16:15 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Søndag 19. jan 09:00 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
What She Said: The Art of Pauline Kael
Regissør: 
Rob Garver
Manus: 
Rob Garver
Foto: 
Vince Ellis
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
2018
Land: 
USA
Språk: 
Engelsk
Produsent: 
Rob Garver, Glen Zipper
Kilde: 
NonStop Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Rob Garver (f. 1959) er en filmskaper basert i New York som har skrevet, produsert og regissert flere kortfilmer. WHAT SHE SAID: THE ART OF PAULINE KAEL er hans første helaftens dokumentar.