Ukrainian Sheriffs | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Ukrainian Sheriffs trailer

UKRANIAN SHERIFFS.jpg
Stara Zburjivka, en liten ukrainsk landsby i nærheten av Krim-halvøya, ligger for langt unna nærmeste politistasjon, så borgermesteren har utnevnt to av innbyggerne til å holde orden og håndheve loven. Victor og Volodya må hanskes med småkriminalitet som tyveri av ender og sykler, i tillegg til husbråk og håndtering av de mindre selvstendige beboerne – problemer som ofte fremstår trivielle og komiske, og lar seg løse ved hjelp av tilsnakk eller mekling.

Mens de to sheriffene løser små konflikter, begynner global uro å sive inn i den søvnige landsbyen. Medienes rapporter om Russlands annektering av Krim begynner som bakgrunnsstøy, men snart oppstår politisk polarisering i det lille samfunnet, og flere av beboerne blir sendt ut i kamp. 

Roman Bondarchuks film viser en filmskaper med et enestående blikk for historiefortelling – det som starter som et empatisk småbyportrett utvikler seg til å vise effektene av krig i et mikroperspektiv.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Mandag 13. jan 17:30 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Tirsdag 14. jan 13:00 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Søndag 19. jan 22:45 Kulturhuset Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Ukrainian Sheriffs
Regissør: 
Roman Bondarchuk
Manus: 
Roman Bondarchuk, Dar'ya Averchenko
Foto: 
Roman Bondarchuk
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2015
Land: 
Ukraina,
Latvia og
Tyskland
Språk: 
Ukrainian, Russian
Kilde: 
Taskovski Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Roman Bondarchuk (f. 1982) er en ukrainsk filmskaper. Han studerte ved Karpenko-Kary universitetet for teater, film og TV i Kiev. UKRAINIAN SHERIFFS, hans første langdokumentar, var Ukrainas kandidat til Oscar-utdelingen i 2017.