Transnistra | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Transnistra Official Trailer

TRANSNISTRA.jpg
Et flagg med hammer og sigd vaier fremdeles i 2019 over utbryterrepublikken Transnistria, en liten landstripe klemt mellom Moldova og Ukraina. Med sin egen myntenhet, hær og president, er den glemte ministaten en (post-)sovjetisk tidskapsel – mens ungdommene i landet strever med å se en fremtid. Bør de forlate landet, eller bli?

Gjennom årstidene følger vi tenåringsjenta Tanya, som driver dank sammen med en guttegjeng, men samtidig er full av uuttalte ambisjoner. På øde grusveier og forlatte byggeplasser virker fremtiden dyster, men blant ruinene blomstrer kjærligheten i flere retninger, og tenåringslivet består av de universelle elementene sjalusi, forelskelse, fremtidshåp, fortvilelse og festing. Filmet på 16mm er TRANSNISTRA et gnistrende portrett av unge voksne, nær uten å være pågående, spørrende uten å være kritisk, vakker uten å være banal. TRANSINSTRA er Eborns prisvinnende fjerde langfilm, og hun har blitt utropt som Sveriges mest spennende dokumentarfilmregissør.

Denne filmen er valgt ut av frilans filmkritiker Maria Fosheim Lund. Hun vil holde innledning foran visningen onsdag kl 17:30 i Fokus 1.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 17:30 Fokus 1 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 22:00 Fokus 5 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Søndag 19. jan 22:45 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Transnistra
Regissør: 
Anna Eborn
Manus: 
Anna Eborn
Foto: 
Virginie Surdej
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
2019
Land: 
Sverige,
Danmark og
Belgia
Språk: 
Russian, Ukrainian, Romanian
Produsent: 
David Herdies, Michael Krotkiewski
Kilde: 
CAT&Docs
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Anna Eborn (f. 1983) er en svensk regissør, i utgangspunktet autodidakt, men senere videreutdannet ved Stockholms dramatiska högskolas dokumentärlinje. Hennes første helaftens dokumentarfilm PINE RIDGE, fikk prisen Dragon Award for beste nordiske dokumentarfilm på Gøteborgs Internasjonale Filmfestival, det samme gjorde TRANSNISTRA i 2019, hennes foreløpig siste film.