Thelma & Louise | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Thelma and Louise - Original Trailer | MGM

thelma & louise.jpg
Thelma og Louise er bare to damer som skal dra sammen på hyttetur en helg. Men når Thelma blir forsøkt voldtatt og Louise myrder voldtektsmannen, forandrer verden seg. På flukt fra åstedet drives de stadig ut i flere voldshandlinger. Plutselig er de kriminelle på rømmen fra myndighetene. Eller er de ensomme helter alene mot resten av verden?

Ridley Scotts THELMA & LOUISE er en actionfilm, en buddyfilm og en road-movie. Geena Davies og Susan Sarandon gjør strålende rolleprestasjoner som henholdsvis Thelma og Louise, og Brad Pitt dukker opp i en av sine første filmroller. 30 år etter premieren er den fortsatt en klassiker som står solid på egne bein. Den er også en milepæl hvor damene endelig får sitte i førersetet og innta et mytisk amerikansk filmlandskap.

Denne visningen er et samarbeid mellom TIFF og Norsk filmklubbforbund. De rundt hundre filmklubbene i landet viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden. Hvert år løfter Filmklubbforbundet frem en klassiker hvor vi holder innledningen før visningen for å sette den i en større kontekst – akkurat som landets filmklubber gjør før alle sine visninger.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Fredag 17. jan 17:30 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Thelma & Louise
Regissør: 
Ridley Scott
Manus: 
Callie Khouri
Foto: 
Adrian Biddle
Skuespillere: 
Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel, Michael Madsen, Brad Pitt
Spilletid: 
2 timer 10 min
År: 
1991
Land: 
USA
Språk: 
Engelsk
Produsent: 
Mimi Polk Gitlin, Ridley Scott
Kilde: 
Norsk Filmklubbforbund
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Sir Ridley Scott (f. 1937) er britisk regissør og produsent. Hans store gjennombrudd kom med ALIEN, og med filmer som BLADE RUNNER, GLADIATOREN og THE MARTIAN, har Scott bemerket seg som en særegen regissør med en distinkt atmosfærisk visuell stil.