Student Screening: Parasitt | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

‘Parasite’ official trailer

Parasite-Cannes-2.jpg
Gratis visning for studenter. Gyldig studentbevis må fremvises.

Kim Ki-taek bor i et rottereir av en leilighet, sammen med kone og to voksne barn. Familiens økonomi er katastrofal: De stjeler wifi fra nærliggende kafeer og livnærer seg av å brette pizzaesker. Hellet snur når sønnen Ki-woo plutselig får sjansen til å bli privatlærer i engelsk for datteren i den styrtrike Park-familien. Ki-woo gjør furore som lærer og begynner å berede grunnen for å få resten av familien ansatt. Men ting er ikke helt som de synes på overflaten, og handlingen tar fort flere overraskende helomvendinger.

Gullpalmevinneren ved filmfestivalen i Cannes i 2019 er en thrillerkomedie, som i det ytre handler om en familie sympatiske kjeltringer og deres forsøk på lure seg til lukrativt arbeid, men som dypest sett er en satire om økonomi og klassekamp. PARASITT har allerede blitt omtalt som en av de beste og mest originale filmer fra det siste tiåret.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 17:30 Driv kino Legg til Gratis
Originaltittel: 
Student Screening: Parasitt
Regissør: 
Bong Joon-ho
Manus: 
Bong Joon-ho, Han Jin-won
Foto: 
Hong Kyung-pyo
Skuespillere: 
Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam
Spilletid: 
2 timer 12 min
År: 
2019
Land: 
South-korea
Språk: 
Korean
Produsent: 
Bong Joon-ho, Kwak Sin-ae, Moon Yang-kwon, Jang Young-hwan
Kilde: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Bong Joon-ho (f. 1969) er en sørkoreansk regissør og manusforfatter. Han studerte ved Yonsei-universitetet og det koreanske filmakademiet i Seoul, og har opparbeidet seg ry som en av de mest innflytelsesrike regissørene i moderne asiatisk film. Han debuterte med BARKING DOGS NEVER BITE i 2001. Monsterfilmen THE HOST (2006) ble en enorm suksess og er den mest innbringende sørkoreanske film noensinne.