State Funeral | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

STATE FUNERAL/ГОСУДАРСТВЕННЫЕ ПОХОРОНЫ. A film by Sergei Loznitsa. International trailer.

STATE FUNERAL_HIGH_RES_STILL_1_NEW.jpg
Nyheten om Stalins død 5. mars 1953 kom som et sjokk på hele Sovjetunionen, og begravelsesseremonien ble bivånet av titusenvis av sørgende. Ved hjelp av hittil ukjente arkivopptak klarer STATE FUNERAL å vise denne storslåtte begravelsen gjennom alle stadiene av seremonien. Som publikum blir vi konfrontert med de mange grusomme og absurde aspektene ved et regime basert til de grader på persondyrkelse.

På samme måte som i sine tidligere filmer THE EVENT og THE TRIAL, klarer den oppfinnsomme filmskaperen Sergei Loznitsa også her å rekonstruere historiske hendelser på imponerende vis ved bruk av gamle opptak han har funnet. Resultatet er en mesterlig utført studie av et diktatur og dets mørke arv – skremmende relevant i en verden der demagoger og undertrykkende regimer fortsatt har mye makt. Regissør Loznitsa er et kjent navn for TIFF-publikummet. Vi har vist fire av hans filmer tidligere, senest AUSTERLITZ i 2018.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 09:00 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Onsdag 15. jan 13:30 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 15:00 Driv kino Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
State Funeral
Regissør: 
Sergei Loznitsa
Manus: 
Sergei Loznitsa
Spilletid: 
2 timer 15 min
År: 
2019
Land: 
Nederland og
Litauen
Språk: 
Russian
Kilde: 
Atoms & Void
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Sergei Loznitsa (f. 1964) fikk sin utdannelse på Det allrussiske statlige kinematografiske institutt (VGIK) i Moskva hvor han studerte spillefilm. Han har laget dokumentarfilm siden 1996 og har regissert mange dokumentarer, men også fire spillefilmer. Han jobber for tiden med begge sjangrene.