Sovereign Soil | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Sovereign Soil (Trailer 94 sec.)

SOVEREIGN_SOIL_01

Langt nord i den canadiske villmarken, utenfor den lille arktiske byen Dawson City i Yukon dyrker en håndfull usannsynlige bønder alt fra snødekte rosenkål til friske epler. Disse moderne jordbrukerne har utviklet noen små åkre med fruktbar jord på ellers nådeløse flater med isolert villmark, hvor de er i stand til å skape både liv og levebrød.

Gjennom et helt år har David Curtis, en filmskaper fra Dawson fulgt disse ydmyke, men motstandsdyktige bøndene inkludert en tysk innvandrer, en ung familie som samler sirup fra bjørketrær, en ungdom med urfolksbakgrunn, og en matriark som kan jakte og sløye en elg! Filmen utforsker livet, døden og all tiden imellom gjennom det enkle, men akk så rike hverdagslivet til mennesker med sterke og dype røtter til naturen.

SOVEREIGN SOIL er en hyllest til den vakre og kompromissløse villmarken og sjelen til de som har valgt å kalle det sitt hjem.

Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 15:45 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Onsdag 15. jan 17:45 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 09:00 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Sovereign Soil
Regissør: 
David Curtis
Manus: 
David Curtis
Foto: 
John Price
Spilletid: 
1 time 31 min
År: 
2019
Land: 
Canada
Språk: 
Engelsk
Produsent: 
Andrew Connors, Shirley Vercruysse
Aldersgrense : 
15
Director info: 
David Curtis er en filmskaper og kunstner som de siste 21 årene har bodd i Tr’ondëk Hwëch’in territoriet utenfor Dawson City i Yukon, Canada. SOVEREIGN SOIL er hans første helaftens dokumentarfilm.