FILMS FOR THE FUTURE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Hendelse header

Seminar 2020

Dag Tid Sted
Torsdag 16. jan 18:00 Driv café

Still fra NORWAY: DISASTER RISK IN THE ARCTIC regissert av The Outlaw Ocean (www.theoutlawocean.com)

Klimaendringens virkelighet har hengt truende over oss i flere tiår. Allerede på 1960-tallet begynte forskere å advare oss om de menneskelige utslipp av klimagasser og at disse forårsaker global oppvarming, et fenomen som for alvor vil ha alvorlige konsekvenser de kommende tiår. Men overraskende nok er det først nylig majoriteten innen vitenskapen og allmennheten er blitt bevist og bekymret for de virkelige effektene av klimaendringer på vår jord.

Siden 2018, inspirert i stor grad av den karismatiske Greta Thunberg og andre lokale aktivister, har ungdommene tatt til gatene for å kreve sin rett til en bærekraftig fremtid. Med skolestreikene, døpt “Fridays for the Future”, har den unge generasjonen vist at aktivisme kan starte i alle aldre.

Her i Tromsø har ungdommen og deres voksne allierte vært aktive i å be om konkrete tiltak for miljøvern. Fridays for the Future har involvert hundrevis av skolebarn, Extinction Rebellion Arctic ”die-in” fant sted inne på Jekta kjøpesenter nov. 2019, Natur og Ungdom har organisert flere demonstrasjoner for klimaet, og Tromsø kommune erklærte miljøkrise i mai 2019.

Fordi klimaendringene angår oss alle, inviterer TIFF deg til en spesiell begivenhet der du kan møte lokale økoaktivister, se filmer relatert til miljøet og diskutere potensielle løsninger sammen.

Vi ønsker også ditt bidrag! Du kan derfor foreslå kortfilmer (mindre enn 20 minutter, tilgjengelig gratis på nettet) gjennom våre sosiale medier og nettsted: noen av forslagene vil deretter bli plukket ut av TIFF-teamet vårt og vist frem under arrangementet.

Ta med barna, naboer, elskere og venner!

Deltakere: Marla Vita Gehrt (Natur og Ungdom), Sigurd Cottis Hoff (Fremtiden i våre hender), Olivia Moe-Jordan (Fridays for the Future), Ingrid Wiedmann (post-doc, UiT) og Espen Østman (Arctic Extinction Rebellion)


MÅLGRUPPE
Åpent for alle, gratis

ARRANGØR
Arrangementet er utviklet av Marion Bouvier i samarbeid med Tromsø internasjonale filmfestival.
 

Sted: 
Driv café