Present.Perfect. | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Trailer - PRESENT.PERFECT. 完美現在時

PRESENT.PERFECT_still_5.jpg
Livestreaming er en lønnsom industri og en populær form for underholdning blant innbyggere i Kina. Enkelte av «programlederne» blir kjendiser, og de opptjener virtuelle poeng som kan cashes inn i den virkelige verden. Via et stort og bevegelig galleri følger regissør Shengze Zhu en rekke sosialt marginaliserte skikkelser over en periode på ti måneder: en gatedanser med elendig rytmesans, en lam jente, en middelaldrende transvestitt og mange andre. Og mens disse ulike personene desperat søker berømmelse på internett, gjør sensuren i Kina livestreaming stadig vanskeligere.

Satt sammen av 800 timer med livestreaming gir denne filmen et fascinerende portrett av det moderne Kina. Den er også en meditasjon over grensene mellom opptak av fortiden og strømming av øyeblikket, og mellom det virkelige og det virtuelle.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 20:30 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Torsdag 16. jan 15:00 Hålogaland Teater Legg til Kjøp billettKjøp billett
Søndag 19. jan 17:30 Fokus 4 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Wan mei xian zai shi
Regissør: 
Shengze Zhu
Manus: 
Shengze Zhu
Spilletid: 
2 timer 4 min
År: 
2019
Land: 
Kina,
USA og
Hong-kong
Språk: 
Mandarin
Produsent: 
Zhengfan Yang
Kilde: 
Pascale Ramonda
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Shengze Zhu (1987) ble født i Kina og bor nå i Chicago. Hun er dokumentarfilmskaper og produsent. Hennes andre helaftens dokumentar, ANOTHER YEAR, hadde premiere på Visions du Réel International Film Festival hvor den fikk prisen for Beste film. Den fikk også Grand Prix på RIDM Montreal International Documentary Festival.