Moffie | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Moffie / Teaser

MOFFIE 2.jpg
Sør-Afrika, 1981. Alle hvite menn over 16 år må i obligatorisk militærtjeneste, og 18 år gamle Nicholas blir derfor sendt til den angolanske grensen for å delta i det som nå omtales som Den sørafrikanske grensekrigen. I møte med den brutale kulturen i militærleiren innser Nicholas tidlig viktigheten av å holde en lav profil, for stempelet «moffie» – et sørafrikansk homofobisk skjellsord – kan være vel så farlig som våpnene de bærer.

Med tydelige ekko til klassikere som Stanley Kubricks FULL METAL JACKET og Claire Denis’ BEAU TRAVAIL skisserer regissør Oliver Hermanus et forstyrrende bilde av den institusjonelle homofobien og rasismen i det sørafrikanske apartheidregimet, og den giftige maskulinitetskulturen som forsterker og tilrettelegger for disse holdningene. MOFFIE er på én side en nådeløs fordømmelse av et skamfullt historisk øyeblikk, og på den andre et vakkert og gripende filmhåndverk.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 17:15 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 15:45 Fokus 1 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Søndag 19. jan 13:00 Hålogaland Teater Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Moffie
Regissør: 
Oliver Hermanus
Manus: 
Jack Sidey
Foto: 
Jamie D. Ramsay
Skuespillere: 
Kai Luke Brummer, Ryan de Villiers, Matthew Vey, Stefan Vermaak, Hilton Pelser
Spilletid: 
1 time 43 min
År: 
2019
Land: 
South-africa og
United-kingdom
Produsent: 
Eric Abraham, Jack Sidey
Kilde: 
Portobello Film Sales
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Oliver Hermanus (f. 1980) er en sørafrikansk filmskaper. Han har en bachelor I film- og medievitenskap fra University of Cape Town, og en mastergrad fra London Film School. Han har mottatt en mengde priser for sine filmer, inkludert Queer Palm-prisen under Cannes-festivalen i 2011, for filmen BEAUTY.