Lunana: A Yak in the Classroom | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Lunana: A Yak in the Classroom - Trailer - VIFF 2019

LUNANA.jpg
Ugyen er en ung lærer som bor i Bhutans hovedstad. Egentlig drømmer han om å flytte til Australia og leve av å være sanger, men dessverre har sjefen hans helt andre planer. Han blir sendt ut til en av verdens mest avsidesliggende skoler for å jobbe som lærer på oppdrag fra staten. Ugyen får abstinenser av mangelen på internett og urbane bekvemmeligheter, og ønsker derfor å reise hjem igjen med en gang. Men menneskene han møter viser seg å være verdens mest sjarmerende og hyggelige folkeslag. I filmen møtes moderne sivilisasjon med enkel levestandard og buddhistisk tankegang.

Filmen er både filmet i og satt til en av verdens mest utilgjengelige landsbyer i det bhutanske Himalaya. Alle i landsbyen Lunana bidro til innspillingen, hvor de har spilt seg selv i sine egne omgivelser. Dette er en feelgood-historie, filmet i et vakkert landskap med utrolig sjarmerende karakterer. Filmen er også en hyllest til verdens viktigste yrke – det å være en lærer. Filmer fra Bhutan er sjelden vare, og når man kommer over en er det flaks at den er så sjarmerende som LUNANA – A YAK IN THE CLASSROOM.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Mandag 13. jan 13:00 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Tirsdag 14. jan 09:15 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 17:45 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Mandag 20. jan 18:45 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Lunana: A Yak in the Classroom
Regissør: 
Pawo Choyning Dorjii
Manus: 
Pawo Choyning Dorjii
Foto: 
Jigme Tenzing
Skuespillere: 
Sherab Dorji, Tshering Dorji, Kelden Lhamo Gurung
Spilletid: 
1 time 50 min
År: 
2019
Land: 
Bhutan
Språk: 
Dzongkha
Produsent: 
Pawo Choyning Dorjii, Steven Xiang
Kilde: 
Films Boutique
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Pawo Choyning Dorji er en bhutansk fotograf, filmskaper og forfatter av flere bøker i fotoessay form. Hans fotografier har vært publisert i flere internasjonale magasiner og aviser, blant annet LIFE, Esquire, VICE og The Wall Street Journal. Dorji var produsent for filmen HEMA HEMA: SING ME A SONG WHILE I WAIT som fikk en «special mention» på Toronto International Film Festival. Med LUNANA – A YAK IN THE CLASSROOM debuterer han som filmregissør.