The Lighthouse | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

The Lighthouse | Film

LIGHTHOUSE, THE.jpg
Kollegaene Thomas (Willem Dafoe) og Ephraim (Robert Pattinson) ankommer en øde øy. Isolert fra omverdenen skal de to jobbe, spise og sove sammen i fire uker i strekk, mens de skal passe på øyas fyrtårn. Men livet er ikke så enkelt i total ensomhet, og selv to hardbarka karer, med pipa i munnviken og nerver av stål, begynner raskt å kjenne på klaustrofobien. Det hjelper ikke at duoen raskt begynner å gå hverandre på nervene i takt med at intimsonene brytes. Når de så barker sammen i alkoholinduserte raseriutbrudd om alt fra meningsløse arbeidsoppgaver til deres egne interne maktkamp, strammer paranoiaen grepet ytterligere.
 
THE LIGHTHOUSE, satt til slutten av 1800-tallet på den amerikanske østkysten, er ikke bare en psykologisk grøsser eller et enkelt vitnesbyrd av to menneskers fall ned i det store, sorte dypet. Det er også en nydelig filmet fortelling om to menn, som midt i havgapet blir utsatt for noen indre prøvelser selv ikke de mest ramsalte av kystfolk her i Nord-Norge hadde utholdt.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 15:15 Fokus 1 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Torsdag 16. jan 22:45 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 11:00 Fokus 1 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Lighthouse
Regissør: 
Robert Eggers
Manus: 
Robert Eggers, Max Eggers
Foto: 
Jarin Blaschke
Skuespillere: 
Willem Dafoe, Robert Pattinson, Valeriia Karaman
Spilletid: 
1 time 50 min
År: 
2019
Land: 
USA
Språk: 
Engelsk
Produsent: 
Robert Eggers, Youree Henley, Lourenço Sant' Anna, Rodrigo Teixeira, Jay Van Hoy
Kilde: 
United International Pictures AS
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Robert Eggers (f. 1983) er en amerikansk regissør født i New Hampshire. Han debuterte med spillefilmen THE WITCH i 2015, en film som ble hedret med pris på Sundance samme år. Eggers har i tillegg til to spillefilmer, skrevet og regissert flere kortfilmer. Den Brooklyn-bosatte regissøren jobber også med flere nye spillefilmprosjekter.