Film Concert: By the Law | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020
BY_THE_LAW_01.jpg

BY THE LAW av Lev Kuleshov er et sentralt verk i filmhistorien. Kuleshov var både teoretiker og filmskaper og hans arbeid la grunnlaget for gullalderen i sovjetisk film. Han var kritisert av sensuren for at filmene hans ikke holdt mål som sovjetisk propaganda, og BY THE LAW var hans siste sjanse til å forsone seg med makthaverne. Han og hans team fikk et minimalt budsjett å rutte med, så de fant på et prosjekt som krevde minst mulig ressurser: et klaustrofobisk kammerspill med kun tre skuespillere.

Handlinga er lagt til Yukon i gullrush-tida. Et følge på fire menn og ei kvinne har funnet gull. En av dem klikker og dreper to av de andre. De to overlevende – et ektepar – får kontroll på morderen, men hva skal de gjøre med han? Hva slags rolle spiller egentlig loven i ei hytte langt fra sivilisasjonen? Dette moralske dilemmaet var for individorientert for myndighetene og redda ikke Kuleshovs rykte hos dem, men filmens utforsking av individets plass i samfunnet og hvordan vi forholder oss til vår egen og andres grådighet og misunnelse gjør den ytterst aktuell i dag.

MUSIKERE:

Kjetil Nernes
Gitar, musikalsk leder
Norskmusiker, sanger, låtskriver og gitarist. Mest kjent som gitarist og vokalist i bandet Årabrot, der han har siden 2001 gitt ut 8 album og 8 EP-er og vant Spellemannsprisen for Beste Metal 2011. Gjennom årene har bandet samarbeidet blant andre med produsenter som Billy Anderson (Melvins, Sleep) og Steve Albini (PJ Harvey, Nirvana), kunstner Morten Traavik og dikter Nils Christian Moe-Repstad og forfatter og grunnlegger av musikkstedet The Quietus John Doran på en månedslang “spoken word”-turné i England. Albumet The Gospel ble stemt frem som årets album 2016 av The Quietus, og var også nominert til Årets Rock og Årets Album under Spellemann det året. Kjetil har god erfaring med stumfilmmusikk. Han har gjestet Stumfilmdager i  Tromsø flere ganger, og har komponert og fremført musikk til filmer som DIE NIBELUNGEN, FAUST og DR. CALIGARIS KABINETT.
 
Karin Park
Synth, vokal 
Etter flere album har Karin Park etablert seg som en tung aktør på den norske elektronikascenen, men hun våger seg stadig ut i nye territorier. Hun har turnert flittig i Europa og er kjent for sine uforglemmelige konserter. Hennes musikk trenger dypere og dypere ned i den atmosfæriske mørke jorden for hvert år som går, der hun sår tunge beats og tekster om livets berg-og-dal-bane med poppete melodier og fengende refreng. Essensen i hennes artistgjerning er konstant: en unik evne til å berøre lytteren med den hun er, og det hun står for. Karin Park har, sammen med Årabrot, spilt til DIE NIBELUNGEN under Stumfilmdager i Tromsø i 2016.
 
Ekaterina Okhaminskaya
Cello
Russisk deltager i prosjektet med brei erfaring innen klassisk musikk. Utdannet som cellist på konservatoriet i Petrozavodsk i 2012. Siden studietiden har hun samarbeidet aktivt med musikinstitusjonene i Nordvest-Russland, og spilt med diverse orkestrene i Norge, Finland og USA. Per dags dato jobber Ekaterina som leder og konsertmester for cello-gruppen til Murmansk Philharmonic Orkestra og har et eget ensemble: «Legkie Ludi».

Sondre A. Kleven
Saxofon
Sondre A. Kleven er utdannet saxofonist og dirigent ved musikkonservatoriet i Tromsø (UiT – Norges arktiske universitet). Høsten 2019 fullførte han sin mastergrad i utøvende saxofon ved konservatoriet i Tromsø. Han leder sitt eget jazzfusion-band kalt Sondre Kleven Quintet der han komponerer og arrangerer musikk selv, og han leder også bandet Aurora Concept som baserer seg på nordnorsk jazz. Han har vært aktuell på flere scener og festivaler rundt om i landet, bl.a. Nordland Musikkfestuke, Chrisfestivalen, Tromsø Jazzfestival, Elijazzen og Bodø Jazz Open. Kleven har vært tilknyttet flere ulike band og artister som Nils Petter Molvær, Marian Aas Hansen, Hanne Sørvaag, Knut Anders Sørum, Tromsø Storband og Nordnorsk Ungdomsstorband. Kleven dirigerer også korene Aurora Borealis og Tromsø Arbeiderforenings Mandskor. 
 
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Fredag 17. jan 21:30 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Po Zakonu
Regissør: 
Lev Kuleshov
Manus: 
Lev Kuleshov, Viktor Shklovsky
Foto: 
Konstantin Kuznetsov
Skuespillere: 
Aleksandra Khokhlova, Sergey Komarov, Vladimir Fogel
Spilletid: 
1 time
År: 
1926
Land: 
Ussr
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Lev Kuleshov var en sovjetisk filmskaper og filmteoretiker fra Tambov i Russland. Han var en av grunnleggerne av filmskolen i Moskva, verdens første filmskole. Han var kjent for sine meget dramatiske filmer og var også oppfinneren av den revolusjonerende filmklipp-effekten som påviste at publikum fant mer mening i å se en interaksjon mellom to bilder i sekvens enn ett enkelt bilde. Denne måten å følelsesmessig påvirke publikum på ble kjent som "Kuleshov-effekten".