Ivana the Terrible | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Ivana The Terrible - Trailer

IVANA THE TERRIBLE (2).jpg
Dette er ikke filmen for de som vil ha et actionfylt og handlingsrikt narrativ. IVANA THE TERRIBLE er om det trivielle, men løst gjennom en interessant form og estetikk, som hybrid mellom dokumentar og fiksjon. Ivana Mladenović gjenskaper scenene fra en gang hun dro tilbake til hjembyen sin, Kladovo i Serbia, bare for å lære at det aldri er en god idé. Hun krangler med familien sin, blir en snakkis når hun ligger med naboen som er 13 år yngre enn henne, og dessuten har hun visst blitt en slags kjendis i hjembyen etter at hun forlot den for å lage film i Romania.

Med sin meditative tilnærming og musikalitet i foto og klipp, blir IVANA THE TERRIBLE en opplevelse som kretser rundt stemninger, hverdagsdramatikk og det smått absurde, med glimt i øyet. Hun har heller ikke unnlatt å portrettere kleine stereotype, østeuropeiske fester som utgir seg for å være bedre enn de er, krangling som eskalerer, og å miste hår på grunn av stress.

Filmen er valgt ut av Ida Madsen Hestman, kritiker for VG og Montages. Hun vil holde innledning foran visningen på Driv torsdag 16. januar kl 15:00.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Mandag 13. jan 11:15 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Torsdag 16. jan 15:00 Driv kino Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 23:00 Fokus 1 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Ivana the Terrible
Regissør: 
Ivana Mladenović
Manus: 
Ivana Mladenović, Adrian Schiop
Foto: 
Carmen Tofeni
Skuespillere: 
Andrei Dinescu, Ivana Mladenović, Živka Sorejević
Spilletid: 
1 time 29 min
År: 
2019
Land: 
Romania
Språk: 
Romanian, Serbian
Produsent: 
Ada Solomon
Kilde: 
Syndicado
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Ivana Mladenović (f.1984) kommer fra Kladovo, Serbia. Etter å ha studert jus i Beograd, flyttet hun til Bucuresti, Romania hvor hun utdannet seg til å bli regissør ved National School of Film and Theatre i 2010. TURN OFF THE LIGHTS er hennes første dokumentarfilm. IVANA THE TERRIBLE er hennes andre langfilm.