iHuman | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

IDFA 2019 | Trailer | iHuman

iHUMAN 2.jpg
Menneskeheten står foran et veiskille. Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige? Hvordan håndterer vi tapet av arbeidsplasser som blir overtatt av den nye teknologien? Og hvordan sikrer vi at kunstig intelligens blir brukt i det godes tjeneste og ikke til overvåking, undertrykking og krigføring? Plutselig er det teknologifirmaene som er de nye supermaktene, og teknologien har strupetak på demokratiet. Tonje Hessen Schei fikk Den Norske Fredsfilmprisen på TIFF i 2015 for filmen DRONE. I iHUMAN sjekker hun inn med pionerene på frontlinjen av teknologikappløpet rundt kunstig intelligens: både de som har vært med på å utvikle teknologien, de som forsker på konsekvensene for samfunnet og de som frykter at vi er i ferd med å miste kontrollen.

Denne dokumentaren er både interessant, tankevekkende, underholdende og potensielt skremmende. Forvent en snikende følelse av paranoia på vei ut fra kinomørket.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 20:15 Fokus 1 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Torsdag 16. jan 13:30 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 15:30 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
iHuman
Regissør: 
Tonje Hessen Schei
Manus: 
Tonje Hessen Schei
Foto: 
Henrik Bohn Ipsen
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2019
Land: 
Norge
Språk: 
Engelsk, Chinese
Produsent: 
Jonathan Borge Lie
Kilde: 
Euforia Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Tonje Hessen Schei (f. 1971) er en prisbelønt norsk filmskaper. Hun har tidligere regissert DRONE (2014), PLAY AGAIN (2010) og INDEPENDENT INTERVENTION (2005). Hennes filmer har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser, inkludert Most Valuable Film of the Year på Cinema for Peace i Berlin, Golden Nymph i Monaco, Amanda og Gullruten for beste dokumentar i 2016. Tonjes filmer er vist i FN og EU, har blitt vist på Netflix og internasjonale TV-stasjoner. Filmene hennes har deltatt på filmfestivaler verden over. DRONE ble vist på TIFF i 2015.