Håp | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

HOPE Trailer | TIFF 2019

HAAP_HOPE 18 - Stellan Skarsgaard Andrea Braein Hovig Copyright Motlys photo by Manuel Claro.jpg
«HÅP vil bli stående i norsk filmhistorie, ikke bare fordi den forteller en dramatisk, sann historie, men fordi den er et ekstremt vellykket eksempel på at det går an å bearbeide kriser og vonde livserfaringer til stor kunst. Som seer føler man at alt som er viktig er med, og at alt som var unødvendig er skåret bort. Ved siden av den sterke historien, er det de usedvanlige skuespillerprestasjonene fra Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård som umiddelbart gjør dypest inntrykk.»
– Anne Gjelsvik (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

I en tid hvor det private har stor offentlig interesse fikk denne filmen (velfortjent) oppmerksomhet i mediene, inkludert en lang rekke intervjuer hvor manusforfatter og regissør Maria Sødahl har fortalt om sin kreftdiagnose og dødsdom, og om prosessen med å lage film basert på egne og næres private erfaringer.Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 15:15 Hålogaland Teater Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Håp
Regissør: 
Maria Sødahl
Manus: 
Maria Sødahl
Foto: 
Manuel Alberto Claro
Skuespillere: 
Andrea Bræin Hovig, Stellan Skarsgård, Elli Rhiannon Müller Osborne
Spilletid: 
2 timer 10 min
År: 
2019
Land: 
Norge og
Sverige
Språk: 
Norwegian
Produsent: 
Thomas Robsahm
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Maria Sødahl (f. 1965) signerte sin første kortfilm i 1989, LIFE IS HARD AND THEN YOU DIE, hvorpå hun tok regiutdannelse ved Den danske filmskolen og ble uteksaminert i 1993. I årene som fulgte skrev og regisserte hun en rekke kortfilmer, dokumentarer og episoder av tv-drama, før hun spillefilmdebuterte med det kritikerroste dramaet LIMBO i 2010.