Gaza Fights for Freedom | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Empire Files: Gaza Fights For Freedom (Trailer)

GAZA FIGHTS FOR FREEDOM.jpg
"Det palestinske folk blir levende begravet”, oppsummerer en mann i Abby Martins nye sterke dokumentar. Filmens fokus er The Great March of Return, en fredelig demonstrasjon som ble startet opp i mars 2018 av folket i Gaza. Like etterpå begynte det israelske militæret å skyte på demonstrantene, både kvinner, barn, journalister og ambulansearbeidere. Det fører til "en av de verste massakrene av ubevæpnede mennesker i moderne historie," sier regissør Abby Martin.

"Vi ønsker mer enn sympati. Vi vil ha våre rettigheter innfridd", sier den sørgende moren til en ung kvinnelig helsearbeider. Dattera ble skutt av en israelsk snikskytter da hun arbeidet med å redde skadde demonstranter. For at rettferdighet skal skje, må det internasjonale samfunnet få vite sannheten om krigsforbrytelsene Israel begår i Gaza. Filmen inneholder en del sterke og voldelige scener, men er en viktig dokumentar du definitivt må se.

Denne filmen er valgt ut av Mads Gilbert, klinikkoverlege ved Akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset i Tromsø. Han har vært aktiv i solidaritetsarbeidet i Palestina siden 1970-tallet.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Mandag 13. jan 15:15 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 13:00 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Gaza Fights for Freedom
Regissør: 
Abby Martin
Manus: 
Abby Martin, Mike Prysner
Spilletid: 
1 time 24 min
År: 
2019
Land: 
USA
Språk: 
Arabic
Produsent: 
Mike Prysner
Kilde: 
Empire Files
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Abby Martin (f. 1984) er en amerikansk journalist som vokste opp i California. Hun er uteksaminert i statsvitenskap og ble i 2010 korrespondent for RT America i Washington. Deretter startet hun opp sitt eget show, “Breaking the Set” (2013). Samme år var hun medregissør på sin første film, 99%: THE OCCUPY WALL STREET COLLABORATIVE FILM.