The Forest for the Trees | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

the forest for the trees [2003] trailer

FOREST FOR THE TREES, THE.jpg
Melanie Pröschle er ung og idealistisk, en nyutdannet lærer fra landet. Hun er lykkelig når hun får sin første jobb i en mellomstor by, og hiver seg over jobben med dødsforakt. Det blir fort slitsomt å finne opp alt på nytt, elevene er ikke helt med på det, og ikke de godt voksne kollegaene heller. Den ene kollegaen Thorsten viser litt interesse for henne, men ellers er hun overlatt til seg selv. Denne isolasjonen gjør henne mer og mer fortvilt, og gradvis blir hennes søken etter kontakt preget av desperasjon som driver folk vekk. Skogen begynner å lukke seg rundt henne, og hun begynner å springe i feil retning.

Det som begynner som en morsom skildring av en overivrig, overflink pike utvikler seg til å være et tragisk portrett av et menneske som mister alt som heter sosiale antenner i sin frenetiske jakt etter medmenneskelige varme. Skuespiller Eva Löbau framstiller Melanies sårbarhet med imponerende forståelse. Filmen var en del av TIFF- programmet i 2004.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Torsdag 16. jan 13:00 Hålogaland Teater Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 09:00 Verdensteatret Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Der Wald for lauter Bäumen
Regissør: 
Maren Ade
Manus: 
Maren Ade
Foto: 
Nikolai von Graevenitz
Skuespillere: 
Eva Löbau, Daniela Holtz, Jan Neumann
Spilletid: 
1 time 21 min
År: 
2003
Land: 
Tyskland
Språk: 
German
Produsent: 
Janine Jackowski
Kilde: 
Komplizen filme
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Maren Ade (f. 1976) studerte ved TV- og filmuniversitetet i München, Tyskland. THE FOREST FOR THE TREES (SKOGEN FOR BARE TRÆR) var hennes eksamensfilm, og fikk en jurypris på Sundance Filmfestival. Hun fulgte opp med to Sølvbjørner fra Filmfestivalen i Berlin for ALLE ANDRE. Hun slo igjennom for alvor i 2016 med MIN PAPPA TONI ERDMANN, som ble nominert til både Oscar, Golden Globe og BAFTA.