Film Concert: Tromsø on Fire | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020
TROMSO_BRENNER_STILL_01

Natt til 14. mai 1969, rundt klokken halv tre, oppdager to studenter at det brenner i en av de gamle bryggene i Tromsø sentrum. Fire mann fra brannvesenet rykker ut. De oppdager etter hvert at omfanget av brannen er for stor til å få kontroll over den. Bare noen timer senere blir befolkninga vekket av flyalarmen «Viktig melding – lytt til radio». Det blir den største brannen i byens historie og endrer bybildet i Tromsø for alltid.

Filmen består av bemerkelsesverdig arkivfilm og fotografier, og akkompagneres av et spesialkomponert originalt soundtrack skrevet og fremført av Iran Mayen. Bandet spilte forestillingen for første gang 14. mai 2019, på dagen som markerte 50-års jubileet for bybrannen, foran et utsolgt Verdensteatret. På TIFF 2020 kan du nå oppleve denne spektakulære filmkonserten på hovedscenen på Driv.

Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 21:30 Driv kino Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Filmkonsert: Tromsø brenner
Regissør: 
Iran Mayen
Spilletid: 
1 time 18 min
År: 
2019
Land: 
Norge
Produsent: 
Iran Mayen
Aldersgrense : 
18
Director info: 

IRAN MAYEN ble startet i 2015 og består i dag av følgende medlemmer: Lars Dalheim, Andreas B. Høyer, Rolf-Ole R. Jenssen, Lars-Erik K. Mikkelsen, Anders T. Gjerdrum og Johan Grønvik. Musikken kan beskrives som kald, kystinspirert postrock, fylt med sterke følelser og store svingninger, noe som skaper en god symbiose mellom videofortelling og musikk. Bandet har spilt flere minneverdige konserter i Tromsø, inkludert en fantastisk originalkomponert forestilling satt til Herbert Pontings film THE GREAT WHITE SILENCE (1924) under TIFFs Stumfilmdager i 2017.