Film Concert: Drifters | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020
DRIFTERS_film.jpg

Kampen mellom mennesket og havet under sildefiske ved Nordsjøen på 1920-tallet skildres på nært hold i denne britiske klassikeren fra 1929.

John Griersons dokumentar (hans første film) følger en fiskebåt utenfor Shetland, og tar på modernistisk vis opp i seg tidens ånd og overgangen fra tidligere tiders "idylliske" fiske, til industrisamfunnets maskiner og krav til effektivitet. Grierson var tydelig inspirert av samtidige filmer som BERLIN - EN STORBYSYMFONI, og kanskje særlig PANSERKRYSSEREN POTEMKIN av Sergei Eisenstein. Dette gjenspeiles i en montasjeaktig filmklipp, dog aldri like hektisk som i Potemkin.

Den londonfødte, manchesterbaserte, artisten Jason Singh syr sammen vokale lydeffekter, stemmemanipulering og live sampling – kort sagt, beatboxing med tilhørende herligheter– til et heftig, suggererende lydspor som matcher filmens modernistiske filmspråk.

Denne unike forestillingen vises på to helt spesielle visningssteder under årets festival: på Pelagia fiskemottak på Sommarøy (torsdag 16 januar), i samarbeid med Sommarøy Arctic Hotel AS og Brensholmen/Sommarøy Utviklingslag, samt på Stakkevollan Auditorium (onsdag 15 januar), i samarbeid med Audiator og Fritid, Tromsø kommune.

Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 18:00 Other Venues Legg til Kjøp billettKjøp billett
Torsdag 16. jan 18:00 Other Venues Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Film Concert: Drifters
Regissør: 
John Grierson
Manus: 
John Grierson
Foto: 
Basil Emmott
Spilletid: 
1 time 1 min
År: 
1929
Land: 
United-kingdom
Produsent: 
John Grierson
Kilde: 
British Film Institute
Aldersgrense : 
15
Director info: 
John Grierson (f. 1898) var en produsent, regissør og manusforfatter, og er kjent for filmer som CHILD’S PLAY, LAXDALE HALL og DRIFTERS. Han ble født i Kilmadnock, Stirlingshire i Skottland, og døde i 1972 i Bath, Sommerset i England.