Collective | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020
COLLECTIVE.jpg
I oktober 2015 bryter en brann ut på utestedet Colectiv i Bukarest. 27 mennesker mister livet på stedet, og ytterligere 180 blir skadet – den største tragedien i Romania på over tjue år. Hendelsen fører til en rekke demonstrasjoner, som resulterer i at regjeringen går av. Regissør Nanaus film følger en gruppe journalister ved avisen Sports Gazette fra det kommer frem at ytterligere 37 mennesker har dødd på sykehus i månedene etter brannen på grunn av dårlige sanitetsforhold. De mangfoldige tilfellene av korrupsjon som forårsaket skandalen åpenbarer seg gradvis.

COLLECTIVE er en gripende dokumentar som utfolder seg som en spenningsfilm. Alexander Nanau sensasjonaliserer aldri historien, men lar avsløringene og etterforskningsarbeidet tale for seg selv, og skildrer med et urokkelig fokus et gjennomkorrupt system og pressens oppgave med å undersøke, informere og stille til ansvar, samt hindringene som stilles i deres vei.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Onsdag 15. jan 15:45 Kulturhuset Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 09:00 Kulturhuset Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 20:30 Driv kino Legg til Kjøp billettKjøp billett
Originaltittel: 
Colectiv
Regissør: 
Alexander Nanau
Manus: 
Alexander Nanau, Antoaneta Opris
Foto: 
Alexander Nanau
Spilletid: 
1 time 49 min
År: 
2019
Land: 
Romania og
Luxembourg
Språk: 
Romanian, Engelsk
Produsent: 
Alexander Nanau, Bianca Oana, Hanka Kastelicová, Bernard Michaux
Kilde: 
Cinephil
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Alexander Nanau (f. 1979) er en rumensk filmskaper. Han studerte filmregi ved det tyske film- og fjernsynsakademiet i Berlin. Han har vunnet en rekke priser for sine dokumentarer, inkludert Prix France Culture ved filmfestivalen i Cannes i 2016 for filmen TOTO AND HIS SISTERS (vist på TIFF i 2015).