Blood Quantum | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2020

Blood Quantum - OFFICIAL TEASER TRAILER HD

BLOOD QUANTUM 2.jpg
Canada, 1981: Et zombievirus bryter ut og omdanner store deler av befolkningen til ravgale, kjøttetende drapsmaskiner. Underlig nok er urbefolkningen i Mi'kmaq-stammen immune mot smitten. De må dermed både klare seg mot hordene av zombier og forholde seg til en flyktningestrøm av desperate kanadiere som flykter til Red Crow-reservatet.

BLOOD QUANTUM er en zombiefilm som tilfredsstiller sjangerens krav til enorme mengder blod, gørr og tarmer i fri flyt, men som samtidig makter å være en smart kommentar til rasisme og urfolkspolitikk. Tittelen er en referanse til gamle nordamerikanske lover som definerte rasetilhørighet etter andelen «indianerblod» en person hadde. De fleste av skuespillerne har urfolksbakgrunn, og i en av hovedrollene finner vi Elle-Máijá Tailfeathers – halvt samisk, halvt svartfot. Hun har også co-regi på THE BODY REMEMBERS WHEN THE WORLD BROKE OPEN som vises i årets program. Filmen inneholder en del eksplisitte voldsscener typisk for sjangeren, og passer ikke for alle.
Dag Tid Sted Kalender Billetter
Tirsdag 14. jan 23:30 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Fredag 17. jan 23:30 Fokus 2 Legg til Kjøp billettKjøp billett
Lørdag 18. jan 13:00 Hålogaland Teater Legg til Kjøp billettKjøp billett
Program: 
Originaltittel: 
Blood Quantum
Regissør: 
Jeff Barnaby
Manus: 
Jeff Barnaby
Foto: 
Michel St-Martin
Skuespillere: 
Michael Greyeyes, Elle-Máijá Tailfeathers, Forrest Goodluck, Gary Farmer
Spilletid: 
1 time 38 min
År: 
2019
Land: 
Canada
Språk: 
Engelsk, Mi-kmaq
Produsent: 
John Christou, Robert Vroom
Kilde: 
NonStop Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Jeff Barnaby (f. 1976) er en kanadisk filmregissør utdannet ved Concordia-universitetet i Montreal i 2004. Barnaby er av Mi'kmaq-folket, en del av urbefolkningen i Quebec-provinsen, og filmene hans har hittil dreid seg om deres utfordringer i moderne tid. BLOOD QUANTUM er hans andre langfilm.