FFN - DOC 3: WE UP | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

we_up_indigenous_hip-hop_of_the_circumpolar_north_mikkal_morrotaja_aka_amoc

Førti år etter at hip-hop ble født i South Bronx i New York blir det stadig uttenkt og fremført på nye måter av urfolkartister i nord, fra Athabascan landsbyene i Alaska, til hovedstaden på Grønland, til reindriftsbyer langt nord i Finland og under den arktiske stjernehimmelen i Norge.

WE UP kartlegger flere fremadstormende hip-hop stjerner og dansere, som alle har til felles at de er urfolk som holder til over polarsirkelen! Filmen utforsker den felles tematikken som preger deres arbeid, som overskrider både store avstander og språk barrierer. Kunsten deres handler om alt de holder hellig, som å ta vare på språket sitt, slåss mot negative myter om deres folkeslag, og viktigst av alt: vise stolthet over sin kultur og historie.

Resultatet er blant annet et samarbeid mellom hip-hop artister fra seks forskjellige arktiske nasjoner, som ender med et spektakulært og rørende show på Riddu Riddu festivalen i Troms sommeren 2018.

Program: 
Originaltittel: 
WE UP: INDIGENOUS HIP-HOP OF THE CIRCUMPOLAR NORTH
Regissør: 
Priscilla Naungagiaq Hensley & David Holthouse
Spilletid: 
59 min
År: 
2018
Land: 
USA
Språk: 
Engelsk, Russisk, Norsk, Finsk, Grønlandsk, Sami
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Anchorage Museum
Aldersgrense : 
15
Premiere status: 
Norwegian premiere
Director info: 

Priscilla Naungagiaq Hensley (f. 1974) er en filmskaper og inuit fra Anchorage i Alaska. Hun har base her og i Santa Fe, New Mexico i USA hvor hun studerer filmkunst ved the Institute of American Indian Art.

David Holthouse (f. 1971) er en journalist og filmskaper fra Anchorage i Alaska. Han har produsert flere kritikerroste dokumentarer, inkludert THE SEVEN FIVE og OPERATION ODESSA for Showtime, og dokumentaren i fire deler LORENA for Amazon.