VINTERENS LENGSEL | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

I 2006 annonserer det gigantiske amerikanske aluminiumsselskapet ALCOA at de ønsker å bygge sin neste fabrikk I den lille fiskelandsbyen Maniitsoq på Grønland. Innbyggerne ser på dette som en utrolig mulighet som kan være med på å befeste Grønlands ønske om uavhengighet. Årene går og menneskene i Maniitsoq må utålmodig vente på at prosjektet skal igangsettes.

VINTERENS LENGSEL utforsker menneskelig eksistensialisme og forholdet mellom å være selvstendig og en nasjons uavhengighet. Det er en film om drømmer, liv som settes på vent og den menneskelige evnen til å reise seg igjen.

Dette er en førpremiere.

Program: 
Originaltittel: 
VINTERENS LENGSEL
Regissør: 
Sturla Pilskog & Sidse Torstholm Lasen
Skuespillere: 
Kirsten Petersen, Peter Olsen, Gideon Lyberth
Spilletid: 
1 time 15 min
År: 
2019
Land: 
Norge,
Greenland og
Danmark
Språk: 
Grønlandsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Sturla Pilskog
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Sidse Torstholm Larsen (f. 1981) er en filmskaper fra København. Hun studerte inuit kultur på Grønland og har også en mastergrad i visuell antropologi ved Universitetet i Tromsø. Hun har også regissert kortfilmen ALIANAAK og jobbet som klipper for det danske kringkastingsselskapet DR. VINTERENS LENGSEL er hennes debut som langfilmregissør.

Sturla Pilskog (f. 1981) er en norsk filmskaper som har en mastergrad i Visuell antropologi ved Universitetet i Tromsø. Han driver produksjonsselskapet Blåst Film sammen med broren Are Pilskog. En av deres forrige filmer ISHAVSHANDA ble vist på TIFF i 2015.