TROLL 2 | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

troll_2_-_trailer_-_tiff_2019

Familien Waits gjør seg ferieklare for turen til landsbyen Nilbog (baklengs for Goblin). Men familiens yngstemann blir hjemsøkt av sin avdøde bestefar, som advarer ham mot å dra, siden Nilbog er befolket av vegetarianske goblins.

Dette er så å si hele handlingen i denne «klassikeren», ofte kalt kongen av kultfilmer, fra italienske Claudio Fragasso. Ideen til filmen ble unnfanget av regissørens kone, som en reaksjon på at så mange av hennes venner hadde blitt vegetarianere. Manuset ble skrevet av paret selv, som ikke var spesielt stødige i engelsk, noe som merkes i de lidelsesfullt hjelpeløse dialogene. Legg til at ingen av de medvirkende hovedrolleinnehaverne var profesjonelle skuespillere, men kun hadde stilt opp på audition i håp om å få seg statistroller, så har du alle elementene som trengs for en fabelaktig kultfilmopplevelse.

Så da er det bare å lene seg tilbake og nyte en av de mest absurde historiene noensinne vist på det store lerret!

Originaltittel: 
TROLL 2
Regissør: 
Claudio Fragasso
Manus: 
Rossella Drudi, Claudio Fragasso
Foto: 
Giancarlo Ferrando
Skuespillere: 
Michael Stephenson, George Hardy, Margo Prey, Connie McFarland, Robert Ormsby
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
1990
Land: 
Italia og
USA
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Ingen
Produsent: 
Joe D'Amato, Brenda Norris
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Claudio Fragasso (f. 1951) fra Roma, er kjent for sine lavbudsjetts filmer i exploitationsjanger, gjerne med venner og bekjente som medvirkende. De fleste av hans filmer har han også skrevet manus til, sammen med sin kone Rosella Drudi. Han har også samarbeidet med den italienske regissøren av horrorfilmer, Bruno Mattei.