THE TRIAL | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

the_trial_-_trailer_-_tiff_2019

I 2016 blir Brasils nyutnevnte president, Dilma Rouseff, stilt for riksrett, anklaget for budsjettjuks. I denne dokumentaren følger vi prosessen mot det som fremstår som et forutbestemt utfall. Gjennom regissør Maria Ramos’ observerende stil, følger vi spillet rundt komitehøringene i kongressen og selve riksrettsprosessen. Selv om alle prosedyrer følges, blir det etterhvert tydelig at uredelige metoder brukes for å avsette presidenten. For tilskueren er det som å se et statskupp i sakte film. Og hele tiden, på begge sider av den politiske kampsonen, blir stadig nye senatorer og kongressrepresentanter anklaget i den pågående korrupsjonsskandalen, hvor 10 milliarder dollar er underslått fra Brasils statlige oljeselskap Petrobras.

THE TRIAL tegner et uhyggelig bilde av mønstre vi også kjenner igjen fra andre land, med store nasjonale splittelser og politisk kamp hvor alt er lov for å vinne makt. Det er en dokumentar om en skinnrettergang, men også om demokratiets forfall i verdens femte største nasjon.

Program: 
Originaltittel: 
O PROCESSO
Regissør: 
Maria Augusta Ramos
Manus: 
Maria Augusta Ramos
Foto: 
David Alves Mattos, Alan Schvarsberg
Spilletid: 
2 timer 19 min
År: 
2018
Land: 
Brasil
Språk: 
Portugisisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Leonardo Mecchi
Kilde: 
NoFoco Filmes
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Maria Augusta Ramos (f. 1964) er født og oppvokst i Brasils hovedstad Brasilia der hun først tok en universitetsutdannelse i musikk ved Universidade de Brasilia. På 90-tallet gjennomførte hun en utdannelse i regi og redigering i Nederland. Etter en rekke kortfilmer har hun i senere tid gjort seg bemerket med dokumentarer om Brasils juridiske system.