TOO LATE TO DIE YOUNG | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

too_late_to_die_young_the_official_trailer

Livet er et annet sted – men hvor? Vi møter et land, et folk og en ung jente i overgangen til noe nytt og ukjent. Sommeren 1990 skal Chile bli et demokrati igjen etter 17 år med diktatur, og det ligger i luften at mye skal forandres. En gruppe idealister prøver å etablere et nytt liv på landsbygda, hvor de kjemper mot praktiske problemer, indre konflikter og stadige skogbranner som truer med å ødelegge for dem. 16 år gamle Sofia bor her med faren sin, men har kanskje mer til felles med sin fraværende mor som er turnerende musiker. Hun lengter bort, og søker en mulig vei mot voksenlivet gjennom et forhold til den eldre Ignacio, som farer rundt på motorsykkel og setter ting i bevegelse.

I sin tredje spillefilm finner Sotomayor sin egen form for alvor. Døsige skildringer av ulike liv som møtes og skilles ad preger denne historien som utspiller seg i en verden av støvete gårdsplasser og knusktørre trær, der den minste gnist kan skape store omveltninger.

Originaltittel: 
TARDE PARA MORIR JOVEN
Regissør: 
Dominga Sotomayor Castillo
Manus: 
Dominga Sotomayor Castillo
Foto: 
Inti Briones
Skuespillere: 
Demian Hernández, Antar Machado, Magdalena Tótoro
Spilletid: 
1 time 50 min
År: 
2018
Land: 
Chile,
Brasil,
Argentina,
Nederland og
Qatar
Språk: 
Spansk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Dominga Sotomayor Castillo, Rodrigo Teixeira
Kilde: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Dominga Sotomayor Castillo (f. 1986) ble født i Santiago de Chile. Hun skildrer gjerne overgangen fra barn til voksen i sine filmer. I 2018 vant hun Leoparden som beste regissør på Festival Internazionale del Cinema di Locarno for nettopp TOO LATE TO DIE YOUNG.