THE FIREFLIES ARE GONE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

the_fireflies_are_gone_-_trailer_-_tiff_2019

Attenåringen Léo lengter vekk fra den kanadiske småbyen hun er vokst opp i. Til tross for at hun er smart og skoleflink ivrer hun på ingen måte etter å leve opp til sitt potensiale. I stedet innleder hun et vennskap med den langt eldre, avdankede rockeren Steve, som stadig bor i sin mors kjeller. Léo er trass og konfronterende overfor alle hun møter – og spesielt sin stefar, som sørget for at hennes elskede far måtte flytte fra byen etter en fagforeningskonflikt. I sin ungdommelige selvsikkerhet føler hun at hun har gjennomskuet alt og alle, men innser etter hvert at omstendighetene er en anelse mer komplekse enn hun trodde.

THE FIREFLIES ARE GONE er et varmt og ærlig portrett av mennesker som på ulike vis føler seg låst i sin livssituasjon. Regissør Sébastien Pilote har sagt at han ønsket at filmen skulle føles som en poplåt, og småbymonotonien er gjengitt i sterke farger, akkompagnert av deilig popmusikk og svulmende, 50-tallsinspirerte originalkomposisjoner.

Program: 
Originaltittel: 
LA DISPARITION DES LUCIOLES
Regissør: 
Sébastien Pilote
Manus: 
Sébastien Pilote
Foto: 
Michel La Veaux
Skuespillere: 
Karelle Tremblay, Pierre-Luc Brillant, Luc Picard, François Papineau, Marie-France Marcotte
Spilletid: 
1 time 36 min
År: 
2018
Land: 
Canada
Språk: 
Fransk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Bernadette Payeur, Marc Daigle
Kilde: 
Les Films Séville
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Sébastien Pilote (f. 1973) ble født i Quebec i Canada, og bor der fortsatt. Hans tidligere filmer har mottatt en rekke priser: Pilotes langfilmdebut THE SALESMAN (2011) vant FIPRESCI-prisen ved tre anledninger, og hans forrige film, THE AUCTION (2013), vant prisen for Beste manus under Kritikeruken i Cannes.