THE THIRD MAN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

the_third_man_theatrical_trailer_hd

Alt går ikke etter planen når den amerikanske romanforfatteren Holly Martins ankommer Wien for å treffe barndomsvennen Harry Lime. Lime ble nettopp funnet død, tilsynelatende som følge av en tragisk bilulykke. Martins fatter fort mistanke om at dette var et mord. Hvorfor var så mange av Limes venner og bekjente til stede da ulykken skjedde? Hvem var den hemmelighetsfulle tredje mannen som ble observert like etterpå? Alt er ikke som det ser ut til i den høyt anspente okkuperte byen der opportunisme, svartebørshandel og moralsk forfall herjer.

Et mørkt og skyggefullt Wien i etterkrigstidens ruiner danner det ekspresjonistiske bakteppet til denne berømte filmatiseringen av Graham Greenes roman. THE THIRD MAN er en noir klassiker av ypperste kaliber, med en unik visuell stil. Robert Kraskers stemningsfulle svart-hvitt foto danner en uhyggelig atmosfære av trussel og paranoia. Anton Karas' muntre siter-melodi “The Harry Lime Theme” ble i sin tid en slager, og skaper det perfekte akkompagnementet til jakten etter den mystiske “tredje mannen”.

Norsk filmklubbforbund holder en kort innledning til filmen.

Originaltittel: 
THE THIRD MAN
Regissør: 
Carol Reed
Manus: 
Graham Greene, Orson Welles, Alexander Korda, Carol Reed
Foto: 
Robert Krasker
Skuespillere: 
Orson Welles, Joseph Cotten, Alida Valli, Trevor Howard, Bernard Lee, Ernst Deutsch
Spilletid: 
1 time 45 min
År: 
1949
Land: 
UK
Språk: 
Engelsk, Tysk, Russisk
Undertekst: 
Ingen, Engelsk
Produsent: 
Carol Reed, Alexander Korda, David O. Selznick
Kilde: 
Tamasa Distribution
Aldersgrense : 
15
Director info: 

CAROL REED var en britisk regissør (1906-1976). Etter en lang karriere som teaterskuespiller og -instruktør debuterte han som filmskaper i 1935. Reed har regissert en rekke filmer, men er mest kjent for THE THIRD MAN fra 1949, som ble kåret til tidenes beste britiske film av BFI i 1999. Han fikk Oscar for sin OLIVER! i 1968.