THEY SHALL NOT GROW OLD (2D) | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

they_shall_not_grow_old_-_trailer_-_tiff_2019

I 2018 var det hundre år siden den første verdenskrig tok slutt. Regissør Peter Jackson har markert anledningen ved å hente frem dokumentasjon av mennene som kjempet i denne krigen og bringe dem tilbake til live ved hjelp av moderne digital teknologi.

THEY SHALL NOT GROW OLD forteller historien om de britiske soldatene på vestfronten, og er satt sammen av over hundre år gamle dokumenter og arkivfilmer fra BBC og det britiske Imperial War Museum, som er kolorisert, lydlagt, skjerpet og optimalisert. Dette er en gjengivelse av den første verdenskrigen som er uten sidestykke, som forteller soldatenes historie gjennom deres egne ord og personlige observasjoner, og omdanner arkivmaterialet fra svart/hvite artefakter til en levende og fargerik presentasjon av en historisk fortid som plutselig ikke fremstår så fjern.

Program: 
Originaltittel: 
THEY SHALL NOT GROW OLD
Regissør: 
Peter Jackson
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2018
Land: 
UK og
New Zealand
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Ingen
Produsent: 
Peter Jackson, Clare Olssen
Kilde: 
SF Norge
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Peter Jackson (f. 1961) er en newzealandsk regissør og filmprodusent. Han står blant annet bak de enormt suksessfulle HOBBITEN- og RINGENES HERRE-trilogiene. Han har vunnet tre Oscar-priser, alle for RINGENES HERRE: ATTER EN KONGE.