THEY SHALL NOT GROW OLD (3D) | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2019

they_shall_not_grow_old_-_trailer_-_tiff_2019

I 2018 var det hundre år siden den første verdenskrig tok slutt. Regissør Peter Jackson har markert anledningen ved å hente frem dokumentasjon av mennene som kjempet i denne krigen og bringe dem tilbake til live ved hjelp av moderne digital teknologi.

THEY SHALL NOT GROW OLD forteller historien om de britiske soldatene på vestfronten, og er satt sammen av over hundre år gamle dokumenter og arkivfilmer fra BBC og det britiske Imperial War Museum, som er kolorisert, lydlagt, skjerpet og optimalisert for 3D-projeksjon. Dette er en gjengivelse av den første verdenskrigen som er uten sidestykke, som forteller soldatenes historie gjennom deres egne ord og personlige observasjoner, og omdanner arkivmaterialet fra svart/hvite artefakter til en levende og fargerik presentasjon av en historisk fortid som plutselig ikke fremstår så fjern.

NB. Denne filmen vises i 3D. 3D-briller fås kjøpt i billettluka på Aurora Fokus.
(Filmen har også en 2D-visning, fredag kl 13:30 i Fokus 5. Se THEY SHALL NOT GROW OLD (2D))

Program: 
Originaltittel: 
THEY SHALL NOT GROW OLD
Regissør: 
Peter Jackson
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2018
Land: 
UK og
New Zealand
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
None
Produsent: 
Peter Jackson, Clare Olssen
Kilde: 
SF Norge
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Peter Jackson (f. 1961) er en newzealandsk regissør og filmprodusent. Han står blant annet bak de enormt suksessfulle HOBBITEN- og RINGENES HERRE-trilogiene. Han har vunnet tre Oscar-priser, alle for RINGENES HERRE: ATTER EN KONGE.