TEL AVIV ON FIRE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

tel_aviv_on_fire_-_clip_-_tiff_2019

Salam, en keitete 30-åring som fortsatt bor hos moren sin i Jerusalem, jobber som manusforfatter på den palestinske såpeserien «Tel Aviv On Fire». Serien er et superpopulært spiondrama satt til Seksdagerskrigen i 1967. Hver dag må Salam forbi en grensepost for å komme seg til jobb, og grensevakten Assi begynner etter hvert å foreslå proisraelske plottvendinger. Salam står brått overfor en risikabel balansegang, hvor han må blidgjøre både showets produsenter og mannen som daglig gir ham lov til å dra på jobb.

TEL AVIV ON FIRE er en snedig komedie, preget av motsetninger: Den tar for seg to kulturer som lever side om side og deler en hel rekke likheter, men som likevel er adskilt av bevoktede grenser og ytterst ulike politiske interesser. Den herlig presise såpeopera-estetikken og filmens ellers realistiske uttrykk står også i kontrast til hverandre, og fremhever på hvert sitt vis de mange absurde aspektene som preger livet i de to statene.

Program: 
Originaltittel: 
TEL AVIV ON FIRE
Regissør: 
Sameh Zoabi
Manus: 
Dan Kleinman, Sameh Zoabi
Foto: 
Laurent Brunet
Skuespillere: 
Kais Nashif, Lubna Azabal, Maisa Abd Elhadi, Yaniv Biton
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2018
Land: 
Luxembourg,
Belgia,
Israel og
Frankrike
Språk: 
Arabis, Hebraisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Bernard Michaux, Miléna Poylo, Gilles Sacuto, Amir Harel
Kilde: 
Indie Sales
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Sameh Zoabi (f. 1975) er en palestinsk filmskaper fra Israel. Han studerte film og engelsk litteratur ved Universitetet i Tel Aviv, og fullførte deretter en mastergrad i filmregi ved Columbia University School of the Arts i New York.