THE TASTE OF RICE FLOWER | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

the_taste_of_rice_flower_-_trailer_-_tiff_2019

Ye Nan, en ung kvinne fra minoritetsfolket Dai, har forlatt Shanghai for å reise hjem til bygda nær den burmesiske grensen og til datteren sin. Hun finner en landsby uten foreldre, der barna oppdras av besteforeldre, siden de fleste voksne er reist for å tjene til livets opphold i storbyen. Datteren er i full opposisjon, og lar seg ikke imponere videre av morens hjemkomst. Vil relasjonen deres kunne repareres?  

THE TASTE OF RICE FLOWER beskriver identitetsutfordringer i dagens Kina, som preges av sterke motsetninger mellom tradisjon og utvikling, men også hos mor og datter og ikke minst i forholdet dem i mellom. Og den gjør det på en svært elegant, klok og avbalansert måte. Kameraføringene er like poetiske og slående vakre som landskapet rundt. En usentimental, dog hjertevarm film. 

Program: 
Originaltittel: 
MI HUA ZHI WEI
Regissør: 
Pengfei Song
Manus: 
Pengfei Song, Ze Ying
Foto: 
Liao Penjung
Skuespillere: 
Ying Ze, Ye Bule, Ye Men, Yang Zuojiu, Cha Ainan, Cha Zongfang, Lin Xiaochu
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
2017
Land: 
Kina
Språk: 
Mandarin, Dai
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Jing Liu, Pengfei, Rebecca Ho
Kilde: 
Go Global
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Bejing-fødte Pengfei Song (f. 1982) ble uteksaminert som filmregissør fra franske Institut International de l’Image et du Son. Han flyttet hjem til Kina i 2006, hvor han ble medforfatter og regiassistent for en av dagens mest anerkjente, asiatiske filmskapere; Tsai Ming-Liang. Pengfeis egen debut, UNDERGROUND FRAGRANCE, ble kåret til beste film under festivalen i Venezia i 2015.