THE SWEET REQUIEM | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

the_sweet_requiem_-_clip_-_tiff_2019

Den unge kvinnen Dolkar har vokst opp i New Delhi og har skapt seg et liv der, men hun har fortsatt vage minner om da hun som åtteåring flyktet fra hjemlandet Tibet. Sammen med faren og en gruppe andre tibetanere krysset de Himalaya – en ferd som fikk et fatalt utfall. En dag møter hun en gammel mann hun drar kjensel på, og fortrengte minner fra den dramatiske ferden begynner sakte men sikkert å komme tilbake. Han var guiden som skulle hjelpe dem, men stakk av og overlot flyktningefølget til å klare seg selv i de nådeløse fjellene. Dolkar blir besatt av tanken på å la ham få sin rettmessige straff.

En spennende jakt på sannheten i Delhis gater blandes med nesten utenomjordiske scener fra flukten i Himalaya-fjellene. THE SWEET REQUIEM er en intens fortelling om flyktninger fra en fjern kant av verden, men med klare paralleller til en langt nærmere virkelighet.

Program: 
Originaltittel: 
KYOYANG NGARMO
Regissør: 
Ritu Sarin & Tenzing Sonam
Manus: 
Tenzing Sonam
Foto: 
David McFarland
Skuespillere: 
Tenzin Dolker, Jampa Kalsang Tamang, Shavo Dorjee, Lhakpa Tsering
Spilletid: 
1 time 31 min
År: 
2018
Land: 
India og
USA
Språk: 
Tibetansk, Engelsk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Ritu Sarin, Shrihari Sathe
Kilde: 
White Crane Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Ritu Sarin og Tenzing Sonam er gift og bor i Dharamshala, India. De har laget en rekke filmer som omhandler Tibet, særlig dokumentarer. I 2012 etablerte de den ideelle organisasjonen White Crane Arts & Media for å støtte film- og kunstproduksjon i Himalaya-regionen.