FFN - OPENING NIGHT | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

Tromsø internasjonale filmfestival og Nordnorsk Filmsenter inviterer til storslått åpning av årets Film fra Nord program på TIFF!

Årets åpningsfilm er REINDRØMMEN av Fridtjof Kjæreng. Før filmvisningen vil det være en seremoni med bl.a. åpningstale og utdeling av Nordnorsk Filmsenters talentpris «Skårungen», som går til en ung produsent som har utmerket seg i 2018.

Regissør Fridtjof Kjæreng og produsent Benedikte Bredesen står bak årets åpningsfilm i Film fra Nord, og de vil selvfølgelig være til stede og presentere REINDRØMMEN.

Om filmen:
Reiulf har alltid har drømt om å drive med rein. Men som dáčča, nordmann, har han ikke lov til å drive reindrift. Tilfeldighetene vil imidlertid at kona hans, som er samisk, får mulighet til å overta en siida-enhet, en egen flokk, på Kvaløya utenfor Tromsø. De tar sjansen, og Reiulf blir reingjeter. På Kvaløya er det helårsdrift. Det er et hardt liv, med magre kår og mye ensomhet, for familien bor fortsatt i Kautokeino. På Kvaløya er det en reineier fra før. Han mener det ikke er plass til to driftsenheter på øya. Når han går til rettssak for å stanse dem virker fremtiden enda mer usikker.
REINDRØMMEN er en fascinerende og ærlig skildring av et røft og krevende yrke, men som også viser det uendelig vakre med reindrift og et liv ute i naturen.

Etter forestillingen er det duket for åpningsmottakelse og fest i kafeen på Hålogaland Teater. Her blir det herlig musikk fra DJ Mechanicatz og servering fra filmfestivalens samarbeidspartnere Mack og Mydland. Alt ligger til rette for en strålende kveld med god film, hyggelig mingling og topp stemning!

Velkommen til Film fra Nords åpningsforestilling på TIFF!


Sted: Hålogaland Teater
Pris: kr 180,- inkluderer både film og mottakelse. NB! Billett er kun gyldig sammen med festivalbevis/armbånd.  KJØP BILLETT

NB. TIFF Verdikort kan ikke benyttes til å kjøpe denne billetten, kun ordinære betalingskort.

Program: 
Originaltittel: 
REINDRØMMEN
Regissør: 
Fridtjof Kjæreng
Foto: 
Fridtjof Kjæreng
Spilletid: 
58 min
År: 
2017
Land: 
Norge
Produsent: 
Benedikte Bredesen
Kilde: 
f(x) produksjoner
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Fridtjof Kjæreng (f. 1964) har nesten 30 års erfaring som regissør og produsent fra film- og fjernsynsindustrien i Norge. Han arbeidet flere år i NRK før han grunnla f(x) produksjoner AS i 1995. Han står bak flere kritikerroste og prisvinnende dokumentarer, bl.a. SNØHULEMANNEN (2010), EN PREST OG EN PLAGE (2014) og KONG HUSSAIN AV PAKISTAN – DRONNING ASIA AV NORGE (2005). Sistnevnte vant den prestisjetunge prisen Prix Europa Iris i Berlin. Begge de to sistnevnte var også nominert til Amanda for beste dokumentarfilm. Kjæreng er også kjent som mannen som lanserte LARS MONSEN på TV. TV-serien SNØBALLKRIGEN vant Prix Europa for beste TV-dokumentar i Europa 2011, og Kjæreng har vunnet Gullruten hele fem ganger.