SHUT UP AND PLAY THE PIANO | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

shut_up_and_play_the_piano_-_trailer_-_tiff_2019

Møt fenomenet Chilly Gonzales, den selverklærte kongen av Berlins undergrunnsmusikkscene. Uavhengig av hva man måtte mene om denne selvkroningen, er det vanskelig å nekte for at kanadieren Jason Charles Beck, som er hans egentlige navn, har skapt seg et omdømme som musiker både i den tyske hovedstaden og internasjonalt. Blant annet bidro han på Daft Punks Grammy-vinnende album Random Access Memories. Den franske duoen dukker også opp i filmen.

SHUT UP AND PLAY THE PIANO kan best beskrives som en musikkdokumentarisk oppvekstroman i form av intervjuer med navn som Leslie Feist, Jarvis Cocker og Peaches, private opptak og arkivmateriale. Vi følger Gonzales fra hans eksperimentelle år i Berlin på 1990-tallet, som en høylytt elektro-, rapp-, punkartist på skitne undergrunnsklubber – fram til han på 2000-tallet bestemmer seg for å holde kjeft og spille piano i skinnende konsertsaler akkompagnert av velstriglede symfoniorkester. Skjønt, å holde helt kjeft kan vise seg å være utfordrende for en gammel spilloppmaker som Gonzales.   

Program: 
Originaltittel: 
SHUT UP AND PLAY THE PIANO
Regissør: 
Philipp Jedicke
Manus: 
Philipp Jedicke (konsept)
Foto: 
Marcel Kolvenbach, Marcus Winterbauer
Spilletid: 
1 time 21 min
År: 
2018
Land: 
Tyskland,
Frankrike og
UK
Språk: 
Engelsk, Tysk, Fransk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Stephan Holl, Antoinette Köster
Kilde: 
Charades
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Philipp Jedicke (f. 1977) er basert i Köln og har jobbet med film og TV-produksjon og som journalist. Blant var han med og lagde musikkdokumentaren ROCKLAND NORWEGEN, som ble vist på TIFF i 2007. Hans regidebut SHUT UP AND PLAY THE PIANO hadde premiere på Berlinalen i 2018.