SHOPLIFTERS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2019

shoplifters_trailer_hiff38

Osamu og sønnen Shota er på vei hjem etter å ha stjålet mat på butikken, da de oppdager en liten jente ute i kulda. De tar henne med seg hjem, til tross for at de allerede sliter med å få endene til å møtes. I den lille leiligheten bor også Shotas kone Nobuyo, hennes søster Aki og bestemor Hatsue. Når familien oppdager at jenta har svimerker på armen og virker sårbar, bestemmer de seg for å beholde henne.

Med dette som utgangspunkt lar regissør Hirokazu Koreeda fortellingen sakte, men sikkert åpne seg for overraskelser og avsløringer. SHOPLIFTERS er et varsomt familiedrama som byr på et stort følelsesspekter: varmen og kjærligheten ligger aldri langt unna vreden og frustrasjonen. Koreeda har et uvanlig øye for detaljer i menneskelig samspill og reaksjonsmønstre, som gjør SHOPLIFTERS til en svært humanistisk film.

Program: 
Regissør: 
Hirokazu Koreeda
Manus: 
Hirokazu Koreeda
Foto: 
Ryûto Kondô
Skuespillere: 
Kirin Kiki, Lily Franky, Sakura Andô
Spilletid: 
2 timer 1 min
År: 
2018
Land: 
Japan
Språk: 
Japansk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Matsuzaki Kaoru, Yose Akihiko, Taguchi Hijiri
Kilde: 
Another World Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Hirokazu Koreeda (f. 1962) er en japansk filmregissør og manusforfatter. I sentrum for hans mest kjente filmer finner man ulike familiekonstellasjoner, som utforskes gjennom et dvelende filmspråk. Etter å ha vært nominert flere ganger til Gullpalmen i Cannes, vant han den i år for SHOPLIFTERS.