Seminar: HVA ER SAMFUNNSENGASJERT FILM? | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Hendelse header

Seminar 2019

Seminar: HVA ER SAMFUNNSENGASJERT FILM?

Dag Tid Sted
Onsdag 16. jan 11:00 Kunstakademiet i Tromsø

Nordland kunst- og filmfagskole inviterer til et heldags arrangement, med paneldiskusjoner, filmvisninger og dypdykk som ser på aktuelle strategier for samfunnsorientert film uavhengig og på kryss av distribusjonskategorier.

Hva er samfunnsengasjert film? Som filmskaper, hvordan forholder man seg meningsfylt til samfunnet utenfor studioet? Hvordan påvirker det produksjonsmåter og distribusjon? Hvilke roller er tilgjengelige for filmskaperen?: F.eks. den «organisk intellektuelle», som er direkte involvert i som meningsytrer og leder i sine lokale samfunn og sammenhenger? Eller en kommenterende outsider/omreisende hvis hovedeffekt er å bryte med gjeldende regler og meninger?

MEDVIRKENDE
Lasse Lau (f. 1974) er dansk billedkunstner og filmskaper. LYKKELÆNDER er hans første helaften dokumentarfilm, og er et resultat av et langvarig forskningsprosjekt, og bruker humor og iscenesettelse til å tematisere problemstillinger som postkolonialisme og urfolksidentitet på en leken og forbilledlig tilgjengelig måte.

Mariken Halle (f. 1980) er norsk filmskaper og produsent. Med sin kortfilm «No sex just understand» og sine to eksperimentelle langfilmer har Halle framstått som en av de mest originale og særpregede stemmene i nyere norsk spillefilm.

Mai-Lis Eira (f. 1991) er regissør og kunstner fra Kautokeino og utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole. Hun er opptatt av å skildre problemstillinger som skjer i dagens samfunn, og fortelle fra et samisk perspektiv. Samtidig eksperimentere med filmatiske formater og stiluttrykk. For tiden jobber hun med et spennende filmprosjekt “Pile O´Sápmi”.

Elle Márjá Eira (f. 1983) er artist, regissør og produsent fra Kautokeino. Elle Márjá har regissert og produsert flere musikkvideoer, kortfilmer og visuals. Hun debuterte med kortfilmen “Iđitsilba” (2015) og vant pris for beste kortilm på Ficwallmapu International filmfestival. Hun har vært programleder, TV-produsent og regissør i NRK Sápmi fra 2008-2014, og har i tillegg skuespillererfaring fra Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš.

Erik Martinson (f. 1980) er kurator og skribent basert i London. Han har en master fra kuratorstudiet ved Goldsmiths, University of London, og har vært curator in residency ved Nordland kunst- og filmskole i 2018.

Sted: 
Kunstakademiet i Tromsø