THE SECRET OF TWO OCEANS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

Det sovjetiske skipet “Arctic” forliser i Atlanterhavet under mistenkelige omstendigheter. Ved et merkelig sammentreff eksploderer det franske skipet «Voltaire» samtidig i Stillehavet. Det virker som om fiendtlige agenter kan ha installert hemmelige baser i begge havene med nettopp dette som formål: å synke skip. Den nybygde superubåten «Pioneer», utstyrt med jetmotor og supersoniske våpen, får i oppdrag å oppklare årsaken til disse merkelige hendelsene. Ukjent for Pioneers kaptein er hans sjefsmaskinist alliert med fienden og står klar til å gjøre hva som helst for å undergrave skipets misjon. Hvem kunne vite at den egentlige sjefsmaskinisten hadde en ond tvillingbror som var en sirkusakrobat i stand til å drepe…?

THE SECRET OF TWO OCEANS er en fremragende spionthriller krydret med sci-fi-elementer. Et spennende, intelligent sovjetisk drama fra den kalde krigen, hvor motparten interessant nok ikke er nevnt ved navn; den kunne godt ha vært et hvilket som helst borgerlig imperialistisk land.

Originaltittel: 
ORI OKEANIS SAIDUMLOEBA
Regissør: 
Konstantine Pipinashvili
Manus: 
Vladimir Alekseev, Konstantine Pipinashvili, Nikolai Roshkov, Grigori Adamov (novel)
Foto: 
Feliks Vysotsky
Skuespillere: 
Sergey Stolyarov, Igor Vladimirov, Sergei Golovanov, Pjotr Sobolevsky
Spilletid: 
2 timer 32 min
År: 
1956
Land: 
Sovjetunionen og
Georgia
Språk: 
Georgisk, Russisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
V. Oziashvili
Kilde: 
Georgian Film Studio / Gosfilmofond
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Konstantine Pipinashvili (1912-1969) var en georgisk-sovjetisk regissør og manusforfatter. Han studerte under legendariske Sergei Eisenstein på Moskvas anerkjente filmskole GIK (senere VGIK).