THE SECOND MOTHER (MIN ANDRE MOR) | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

THE SECOND MOTHER (MIN ANDRE MOR)

the_second_mother_-_trailer_-_tiff_2019

Val er hardtarbeidende hushjelp og dagmamma for en velstående familie i São Paulo på 13. året. Jobben gjør henne i stand til å sende penger hjem til slektningene som oppdrar hennes egen datter. Men når sistnevnte ankommer storbyen for å studere, og flytter inn sammen med moren hos arbeidsgiveren, kommer de undertrykkende strukturene og skjulte spenningene i den rike familien tydelig til syne. Harmoni erstattes av konfrontasjon; mellom under- og overklasse og mellom generasjonene. Ja, følelsene tar i grunnen fyr hos de fleste i husholdet.

Regissør Anna Muylaert tegner et varmt og nært portrett av Val. Videre bruker hun den lille fortellingen effektivt for å belyse den store historien: Dette vittige dramaet skildrer store samfunnsspørsmål og klare klasseskiller på subtilt, men gnistrende presist vis – akkurat slik Regina Casé også gir liv til hovedkarakteren Val.

Program: 
Originaltittel: 
QUE HORAS ELA VOLTA?
Regissør: 
Anna Muylaert
Manus: 
Anna Muylaert
Foto: 
Barbara Alvarez
Skuespillere: 
Regina Casé, Helena Albergaria, Michel Joelsas, Camila Márdila, Karine Teles, Lourenço Mutarelli
Spilletid: 
1 time 52 min
År: 
2015
Land: 
Brasil
Språk: 
Portugisisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Caio Gullane, Fabiano Gullane, Débora Ivanov, Gabriel Lacerda, Anna Muylaert
Kilde: 
Fidalgo Filmdistribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Anna Muylaert (f. 1964) kommer fra São Paulo, Brasil. Her gikk hun også på filmskole. Muylaert har en lang karriere, først som filmkritiker, reporter og redaktør for film- og kulturprogrammer, og nå som manusforfatter og regissør innen tv og film. Hun vant publikumsprisen på Berlinale Panorama for nettopp THE SECOND MOTHER.