FROM RUSSIA WITH LOVE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

from_russia_with_love_-_trailer_-_tiff_2019

James Bond beordres til Istanbul på superhemmelig oppdrag. Der skal han stjele et spesielt dekodingsapparat som befinner seg på det russiske konsulatet. Britene mistenker at russerne kan ha satt det hele opp som en felle, men vurderer oppfinnelsen til å være verdt risikoen. For å lykkes avhenger Bond av hjelp fra den russiske agenten Tatiana Romanova, som har signalisert at hun ønsker å hoppe av til vesten. I tillegg må Bond også stri med det internasjonale forbrytelsessyndikatet SPECTRE, som manipulerer både russisk og britisk etterretningstjeneste i et plot for å få han drept.

Dette er den er den andre offisielle James Bond-filmen, basert på Ian Flemings bok fra 1953 med samme navn. Det er også den andre med Sean Connery i hovedrollen. Filmen anses for å være den som skapte den klassiske James Bond-fimoppskriften.

Originaltittel: 
FROM RUSSIA WITH LOVE
Regissør: 
Terence Young
Manus: 
Richard Maibaum, Johanna Harwood, Berkeley Mather, Ian Fleming (novel)
Foto: 
Ted Moore
Skuespillere: 
Sean Connery, Robert Shaw, Lotte Lenya, Daniela Bianchi, Bernard Lee, Pedro Armendáriz
Spilletid: 
1 time 58 min
År: 
1963
Land: 
UK
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Norsk
Produsent: 
Harry Saltzman, Albert R. Broccoli
Kilde: 
Nasjonalbiblioteket
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Terence Young (1915-1994) ble født i Shanghai og er utdannet ved universitetet i Cambridge. Han debuterte som regissør i 1948 med filmen CORRIDOR OF MIRRORS. Young hadde en lang karriere i filmbransjen og regisserte hele 41 filmer, deriblant de tre første James Bond-filmene.