ROJO | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

rojo_-_trailer_-_tiff_2019

Advokaten Claudio havner i et basketak under et restaurantbesøk. Det ender i tragedie og han må ta hånd om og bli kvitt en døende fremmed mann. Håpet er at ubehaget blir borte av seg selv, men uhyggen vedvarer – i stil med den politisk ustabile situasjonen i Argentina på midten av 70-tallet. Landets problemer er så store at politiske mord og kidnappinger hører til hverdagen.  Situasjonen blir ikke bedre når han senere, gjennom en vennetjeneste, blir involvert i en ulovlig eiendomsoverdragelse. Og når en privatetterforsker dukker opp for å grave i forsvinningen han har vært involvert i, topper det hele seg.

Uroen i landet setter stemningen i filmen. Følelsen av paranoia henger over karakterene og antyder at samfunnet er smittet av en slags uhelbredelig amoralitet. I denne mystiske thrilleren bruker regissør Naishtat effekter som «skitne» farger og lange skygger for å dra oss inn i en verden med dilemmaer som det er vanskelig å rydde opp i.

Program: 
Originaltittel: 
ROJO
Regissør: 
Benjamín Naishtat
Manus: 
Benjamín Naishtat
Foto: 
Pedro Sotero
Skuespillere: 
Darío Grandinetti, Andrea Frigerio, Alfredo Castro, Diego Cremonesi, Rafael Federman
Spilletid: 
1 time 49 min
År: 
2018
Land: 
Argentina,
Frankrike,
Brasil,
Nederland og
Tyskland
Språk: 
Spansk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Emmanuel Chaumet, Federico Eibuszyc
Kilde: 
Luxbox
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Benjamín Naishtat (f. 1986) er forfatter og regissør, født og bosatt i Buenos Aires, Argentina. Naishtat er utdannet ved Universidad del Cine, i Buenos Aires. Hans filmer har vært representert på en rekke internasjonale filmfestivaler, og har også hatt innpass på institusjoner som Film Society of Lincoln Center og Museum of Modern Art.