REINDRØMMEN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2019

– For meg har ikke dette vært et valg, det har vært det eneste jeg har villet.

Det sier hovedpersonen i REINDRØMMEN, Reiulf, som alltid har drømt om å drive med rein. Men som dáčča, nordmann, har han ikke lov til å drive reindrift. Tilfeldighetene vil imidlertid at kona hans, som er samisk, får mulighet til å overta en siida-enhet, en egen flokk, på Kvaløya utenfor Tromsø. De tar sjansen, og Reiulf blir reingjeter. På Kvaløya er det helårsdrift. Det er et hardt liv, med magre kår og mye ensomhet, for familien bor fortsatt i Kautokeino.

På Kvaløya er det en reineier fra før. Han mener det ikke er plass til to driftsenheter på øya. Når han går til rettssak for å stanse dem virker fremtiden enda mer usikker.

REINDRØMMEN er en fascinerende og ærlig skildring av et røft og krevende yrke, men som også viser det uendelig vakre med reindrift og et liv ute i naturen.

 

Program: 
Originaltittel: 
REINDRØMMEN
Regissør: 
Fridtjof Kjæreng
Foto: 
Fridtjof Kjæreng
Spilletid: 
58 min
År: 
2019
Land: 
Norge
Språk: 
Norsk / Samisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Benedikte Bredesen
Salg: 
f(x) produksjoner
Aldersgrense : 
15
Premiere status: 
World premiere
Director info: 

Fridtjof Kjæreng (f. 1964) har nesten 30 års erfaring som regissør og produsent fra film- og fjernsynsindustrien i Norge. Han arbeidet flere år i NRK før han grunnla f(x) produksjoner AS i 1995. Han står bak flere kritikerroste og prisvinnende dokumentarer, bl.a. SNØHULEMANNEN (2010), EN PREST OG EN PLAGE (2014) og KONG HUSSAIN AV PAKISTAN – DRONNING ASIA AV NORGE (2005). Sistnevnte vant den prestisjetunge prisen Prix Europa Iris i Berlin. Begge de to sistnevnte var også nominert til Amanda for beste dokumentarfilm. Kjæreng er også kjent som mannen som lanserte LARS MONSEN på TV. TV-serien SNØBALLKRIGEN vant Prix Europa for beste TV-dokumentar i Europa 2011, og Kjæreng har vunnet Gullruten hele fem ganger.