PUTTING LIPSTICK ON A PIG | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

putting_lipstick_on_a_pig_-_trailer_-_tiff_2019

I løpet av noen få år klarte Päivi, en middelaldrende regnskapsfører i Åland, å spille bort over 800.000€ av sine klienters penger til PAF, det regionale spilleselskapet. Når hun blir oppdaget mister hun alt, blir sendt i fengsel og drevet til selvmordsforsøk. Samtidig tjener det ålandske samfunnet godt på PAFs profitt, ettersom de finansierer en rekke lokale organisasjoner og foretak.

I PUTTING LIPSTICK ON A PIG tar regissør Johan Karrento et kritisk og selvironisk blikk på hvordan dette systemet påvirker det lille ålandske samfunnet. Blant intervjuer med Päivi og de som ble utsatt for hennes spilleavhengighet, stiller han spørsmål ved måten spilleselskaper får lov til å praktisere, og hvordan Åland med god samvittighet kan dra nytte av avhengighetssykdommer blant egne innbyggere.

Program: 
Originaltittel: 
ATT SMINKA EN GRIS
Regissør: 
Johan Karrento
Manus: 
Johan Karrento
Foto: 
Johan Karrento, Sebastian Sinterhauf, Anssi Leino
Spilletid: 
1 time 15 min
År: 
2017
Land: 
Finland og
Estland
Språk: 
Svensk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Johan Karrento, Merja Ritola
Kilde: 
Zero Fullt Noll Ab
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Johan Karrento (f. 1975) er en regissør, manusforfatter og filmprodusent fra Åland. Han har en mastergrad i filmvitenskap fra Stockholms universitet og Kunsthøyskolen i Berlin, og står bak en lang rekke dokumentarer, kortfilmer og musikkvideoer.