ORION’S BELT | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

orions_belt_-_trailer_-_tiff_2019

Den tilårskomne fraktebåten Sandy Hook og dens brokete mannskap på tre livnærer seg av å frakte gods og turister langs kysten av Svalbard, i tillegg til en og annen mindre lovlig aktivitet. Etter et uventet uvær kommer de over en sovjetisk lyttestasjon. Det blir raskt klart at stasjonen ikke er etablert for å bedrive sivil aktivitet, og Sovjetunionen har ikke lov til å drive militær aktivitet på øygruppa. Norske myndigheter er livredde for å provosere den mektige naboen i øst, så oppdagelsen er derfor ikke bare brysom for sovjeterne.

ORIONS BELTE er basert på en roman av Jon Michelet, og er et helhjertet og vellykket forsøk på å lage en norsk spenningsfilm med den kalde krigen som bakteppe. For å nå et større publikum ble filmen innspilt på engelsk parallelt med de norske opptakene.  Dette er en unik mulighet til å se den engelske versjonen av filmen!

Originaltittel: 
ORIONS BELTE
Regissør: 
Ola Solum & Tristan de Vere Cole
Manus: 
Richard Harris, Jon Michelet (novel)
Foto: 
Harald Gunnar Paalgard
Skuespillere: 
Helge Jordal, Sverre Anker Ousdal, Hans Ola Sørlie
Spilletid: 
1 time 27 min
År: 
1985
Land: 
Norge
Språk: 
Engelsk
Undertekst: 
Ingen
Produsent: 
Dag Alveberg, Petter J. Borgli
Kilde: 
Petter Borgli
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Ola Solum (1943-1996) var en norsk regissør, kjent for blant annet REISEN TIL JULESTJERNEN (1976) og LANDSTRYKERE (1990). Han medvirket også i innspillingen av STAR WARS: EPISODE V – IMPERIET SLÅR TILBAKE (1980). Tristan de Vere Cole (f. 1935) er en britisk regissør som har jobbet mest med TV, men også regisserte den norske filmen DYKKET (1989).