ØL OG FILM: ØLSMAKING & THE END OF AGENT W4C | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2019

ØL OG FILM: ØLSMAKING & THE END OF AGENT W4C

Mange synes øl er spennende og flere har lyst å lære mer om denne tradisjonsrike drikken. Esben Rørnes fra Mack Mikrobryggeri vil lose TIFF-publikum gjennom en spennende ølsmaking. Han vil gjennomgå 5 ulike typer øl og beskrive disse underveis. Hva er forskjellen på en pils og en IPA? Hvorfor er hveteøl ofte fruktig? Dette er noen av spørsmålene du vil få svar på under en smaking med Mack i Mikrobryggeriets lokaler (inngang: Bakgården Mack/Driv, Peder Hansens Gate 4).

Etter smakingen vil Kjeller 4, i sine tradisjonsrike lokaler, huse en offisiell TIFF-visning av THE END OF AGENT W4C, en James Bond-parodi fra pilsens hjemland Tsjekkoslovakia!


THE END OF AGENT W4C
Den uslåelige franske toppagenten Cyril Juan Borguette, alias W4C, er blitt beordret til Praha for å få fatt i planene for etablering av miltærbaser på planeten Venus. De befinner seg på en mikrofilm plassert i en saltbøsse på et av byens bedre hoteller. Kald krig og det hele, alle vil selvsagt ha militærbaser på Venus. Alt som kan krype og gå av agenter fra resten av verden er derfor også i Praha med samme hensikt som W4C.

Tsjekkoslovakisk etterretning vil selvsagt ikke være noe dårligere enn andre lands spioner, men grunnet høyt arbeidspress og alvorlig mannskapsmangel faller oppgaven på kontorets regnskapsfører herr Foutska, agent 13B. Det han mangler i trening og kunnskap innen spionfaget tar han igjen med en god porsjon flaks og hjelp fra sin spesialtrente hund Padja.

THE END OF AGENT W4C er en hysterisk parodi på datidens spionsjanger, som vi i dag kanskje best kjenner fra de klassiske James Bond-filmene.

Originaltittel: 
KONEC AGENTA W4C PROSTREDNICTVÍM PSA PANA FOUSTKY
Regissør: 
Václav Vorlíček
Manus: 
Oldrich Danek, Václav Vorlíček Miloš Macourek
Foto: 
František Uldrich
Skuespillere: 
Jan Kačer, Kveta Fialová, Jirí Sovák, Jan Libícek, Jirí Pleskot
Spilletid: 
1 time 27 min
År: 
1967
Land: 
Tsjekkoslovakia
Språk: 
Tsjekkisk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Věra Kadlecová
Kilde: 
National Film Archive, Tsjekkia
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Václav Vorlíček (f. 1930) er en tsjekkisk regissør, født i Praha. Han har vært aktiv som filmregissør siden tidlig på 60-tallet. Vorlíček har regissert en rekke komedier, og i Norge er han kanskje best kjent for juleklassikeren TRE NØTTER TIL ASKEPOTT.