NON-FICTION | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2019

non-fiction_-_clip_-_tiff_2019

Pariserne Alain og Léonard har hatt en mangeårig relasjon som henholdsvis forlegger og forfatter. Den noe blaserte Alain forsøker etter beste evne å navigere det ærverdige 100 år gamle forlaget gjennom tidens nye digitale farvann, mens den godslige Léonard, som ikke har hatt særlig suksess de siste årene, håper at Alain skal publisere hans siste semi-selvbiografiske roman. Samtidig sjonglerer de begge midtlivskriser og utenomekteskapelige forhold.

Assayas har laget en satirisk samtalefilm basert på egne løst nedskrevne dialoger rundt kunsten og litteraturens vilkår under den digitale revolusjonen. Her droppes det buzz-ord over en lav sko. På kjøkkenet, på jobb, på restaurant, på fest og i hotellrom diskuteres Google, Twitter, Kindle, smarttelefoner, lydbøker, blogger, fake news, viralitet og algoritmer. Et annet sentralt tema er bruken av virkelige personers livshistorier som modeller for tilsynelatende fiksjonelle karakterer, slik det gjøres i «autofiksjonen» – den etisk grumsete krysningen mellom den non-fiksjonelle selvbiografien og fiksjonsromanen.

Originaltittel: 
DOUBLES VIES
Regissør: 
Olivier Assayas
Manus: 
Olivier Assayas
Foto: 
Yorick Le Saux
Skuespillere: 
Juliette Binoche, Guillaume Canet, Vincent Macaigne, Nora Hamzawi, Christa Théret
Spilletid: 
1 time 47 min
År: 
2018
Land: 
Frankrike
Språk: 
Fransk
Undertekst: 
Engelsk
Produsent: 
Charles Gillibert
Kilde: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Olivier Assayas er født i Paris i 1955. Han startet sin karriere som filmkritiker, men begynte snart å lage sine egne filmer. Hans filmografi vitner om hans kjærlighet til den europeiske og asiatiske filmarven, til indie-rock og en fascinasjon for ny digital teknologi og hva den gjør med oss. Assayas var æresgjest på TIFF 2012.