Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2019

neighboring_sounds_-_trailer_-_tiff_2019

I NEIGHBORING SOUNDS presenteres vi gjennom tre kapitler for et flettverk av karakterer i et boligområde i byen Recife i det nordøstlige Brasil. Kun noen få eneboliger står igjen i området hvor moderne leilighetskomplekser har overtatt. Mye av det som skjer her er tilsynelatende hverdagslig, men samtidig er det en undertone av noe som ikke helt stemmer. Vi møter den distingverte Oliveira-familien med patriarken Don Francisco og hans verdensvante nevø João, og blir også kjent med den frustrerte husmoren Bia, som røyker hasj og bruker vaskemaskinen for seksuell stimulans. Og ikke minst et sikkerhetsselskap som tilbyr sine tjenester akkurat samtidig som det begås innbrudd i flere biler i området.

Gjennom sin elegante turnering av historien, glir også små detaljer om klasse, rase og den brasilianske nasjonens turbulente fortid frem gjennom sprekkene. Til sammen tegnes det en finstemt mosaikk av et bestemt miljø, deres ambisjoner, begjær og bekymringer, men også en skarp analyse av det moderne Brasil.

Program: 
Originaltittel: 
O SOM AO REDOR
Regissør: 
Kleber Mendonça Filho
Manus: 
Kleber Mendonça Filho
Foto: 
Pedro Sotero, Fabricio Tadeu
Skuespillere: 
Ana Rita Gurgel, Caio Almeida, Maeve Jinkings, Gustavo Jahn
Spilletid: 
2 timer 11 min
År: 
2012
Land: 
Brasil
Språk: 
Portuguese
Undertekst: 
English
Produsent: 
Emilie Lesclaux
Salg: 
FiGa
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Kleber Mendonça Filho (f. 1968) er en brasiliansk filmskaper fra Recife, som først gjorde seg bemerket som filmkritiker. På 2000-tallet begynte han å lage kortfilmer, blant annet ELETRODOMESTICA (2005), som han brukte klipp fra i NEIGHBORING SOUNDS (2012). Hans neste film AQUARIUS (2016), ble sterkt omdiskutert i hjemlandet på grunn av sitt politiske budskap.